07 mei Webinar met Aleid Wolfsen over privacy

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata
-

Op dinsdag 7 mei gaf Aleid Wolfsen een webinar over privacy. Wat leren we van de AVG? Wat zijn de uitgangspunten, wat de misverstanden? Veel Nederlanders  maken zich zorgen over hun privacy, weten we. Aleid is voorzitter van de Autoriteit Persoonsgegevens.

Bekijk de webinar.

Waarom een webinar over privacy?
Uit onderzoek dat de Autoriteit Persoonsgegevens liet doen, bleek dat 94% van de mensen zich zorgen maakt over de bescherming van hun persoonsgegevens. Vooral over misbruik van hun identiteitsbewijs, het volgen van hun online zoekgedrag en wifitracking. Bij uitstek situaties waarin mensen de grip op hun persoonsgegevens kwijt zijn. De AVG die sinds 25 mei 2018 geldt kwam dan ook geen dag te laat. De AVG zorgt voor meer grip: voor de mensen van wie gegevens worden verwerkt, maar óók voor de organisaties die hun persoonsgegevens verwerken en voor de privacytoezichthouder.

Bekijk ook de webinars met Jim Stolze, Geert Wind en Perry van der Weyden.

Gratis cursus over privacy
Wist je dat de RijksAcademie voor Digitalisering en Informatisering Overheid (RADIO) een gratis cursus geeft over privacy? Je leert wat de AVG is. Welke impact heeft die op je werk? Wanneer werk je volgens de regels? Lees meer over deze cursus.