e-learning over impact digitalisering

Maak direct een account of log in je met bestaande account. LET OP: Je kunt alleen inloggen met je e-mailadres van je werk!

Technologie verandert de wereld, organisaties én hoe we werken. We kunnen niet meer zonder technologie. Het maakt allang deel uit van ons dagelijks leven. Het wordt steeds sneller verweven in ieder aspect van ons werk en leven. Denk bijvoorbeeld aan de spraakherkenning op je mobiele telefoon, automatische vertaling, buienradar en de navigatie in je auto. Wie parkeert er beter in? Jij of de parkeerassistent in je auto? Voor hoe lang nog?

We willen je laten zien hoe nieuwe technologie werken bij de Rijksoverheid leuker, makkelijker en nog beter kan maken. Dat doen we met e-learning modules. Hierdoor kun je leren wanneer en waar het jou uitkomt. Om toegang tot de modules te krijgen, maak je eerst een account aan met het e-mail adres van je werk. Dat kan gewoon op je mobiel, desktop, laptop en/of tablet.

Module #0: Introductie

In deze introductiemodule kijken we naar de brede impact die technologie heeft op ons leven. Ontdek wat er verandert door technologische ontwikkelingen, leer wat technologie concreet voor jou kan betekenen en krijg alvast een inkijkje in de overige modules.
Ga direct naar de module (10 min)

Module #1: Jouw werk

In deze module gaan we in gesprek met Loubna Zarrou en staan we stil bij de invloed van digitalisering op het werken bij de overheid.
Ga direct naar de module (15 min).

Module #2: Denk digitaal

Man met rugtas naar beneden op roltrap van bovenaf gezien

In deze module word je je bewust van de gevolgen van beleidsaanpassingen op de ICT van de overheid.
Ga direct naar de module (15 min).

Module #3: Het digitale speelveld

In deze module leer je wat de toename van het delen van informatie tussen netwerken en ketens door digitalisering betekent en hoe je rekening houdt met de impact van jouw beleid voor alle betrokken partijen.
Ga direct naar de module (20 min).

Module #4: Privacy

In deze module ontdek je wat privacywetgeving inhoudt, welke impact dit heeft op je werk en op het maken en uitvoeren van beleid.
Ga direct naar de module (20 min).

Module #5: Data voor beleid

Schaduw van man op roltrap

In deze module onderzoek je de inrichtingsprincipes die zijn vastgelegd voor het ontwikkelen van digitale dienstverlening in de publieke sector en leer je waar je rekening mee moet houden bij het analyseren van data.
Ga direct naa de module (20 min).

Module #6: What's next

In deze module ontdek je de snelheid van technologische innovaties en trends en leer je hoe je een inschatting kunt maken welke trends relevant worden voor jouw vakgebied.
Ga direct naar de module (20 min).

Module #7: Data in een politieke context

Man op roltrap

In deze module leer je als beleidsmedewerker kritisch naar het gebruik van data te kijken; hoe je met behulp van data een advies kunt opstellen en hoe je feiten kan checken met behulp van data.
Ga direct naar de module (20 min)

Module #8: Datavisualisatie

Datavisualisatie kan een handig middel zijn voor het overbrengen van informatie. In deze module leer je als beleidsmedewerker wat datavisualisatie is; hoe je een advies voor de minister kunt ondersteunen met je eigen datavisualisatie en welke data-instrumenten je tot je beschikking hebt.
Ga direct naar de module (20 min).