RADIO-webinars

RADIO organiseert webinars om kennis over ICT te delen en om antwoord te geven op vragen van rijksambtenaren over dit onderwerp.

Webinar met data-expert van CBS

‘Hoe gebruik je data in je werk? Hoe maak je je werk effectiever? Hoe kun je later het resultaat van je werk meten?’ Dat zijn maar een paar voorbeelden waar Ruben Dood (directeur dienstverlening en informatieverstrekking), expert van het Centraal Bureau voor de Statistiek, op 11 februari in de 8e webinar van RADIO op inging. Bekijk de webinar met het CBS.

Bekijk de handout van de webinar.

Interessante links:

Webinar over cybersecurity: hoe word je weerbaar?

Wat kan de Rijksambtenaar doen om digitaal veilig te zijn en te blijven? Welke ontwikkelingen zijn er op dit gebied? Waar moet je op letten tijdens je werk? Bekijk de RADIO-webinar met directeur Hans de Vries en adviseur Koen Sandbrink van het Nationaal Cyber Security Centrum.

Webinar over de impact van digitalisering

Welke invloed heeft digitalisering op de mens? Hoe verandert de mens door digitalisering? Welke mogelijkheden biedt digitalisering ons als Rijksambtenaar? Welke ethische dilemma’s ontstaan er door digitalisering? Bekijk de RADIO-webinar met Peter Joosten.

Webinar over blockchain met Olivier Rikken en Marloes Pomp

Blockchain is booming. Wat is blockchain eigenlijk? Begrijp jij al hoe het werkt? Welke impact heeft het op jouw sector en je eigen werk? Wat kun je als Rijksambtenaar met blockchain? En wat is de rol van de overheid? Bekijk de RADIO-webinar met Olivier Rikken en Marloes Pomp.

Lees het interview waarin Olivier en Marloes vertellen wat blockchain voor de Rijksambtenaar kan betekenen.

Bekijk de handout van de webinar.

Interessante links:

Webinar over privacy

Webinar over Kunstmatige Intelligentie en algoritmes

Jim Stolze

Wat is Kunstmatige Intelligentie? Wat zijn algoritmes? Welke kansen biedt dit?
Bekijk de webinar met Jim Stolze die hierover vertelt. Kijk ook naar de handout van de webinar.

Foto: Jos Klijn, Klijnfotografie.com

Webinar over fundamentele ICT-veranderingen

Geert Wind

Welke fundamentele ICT-veranderingen zijn er? En wat is de impact hiervan op de samenleving en de overheid? Welke nieuwe vragen ontstaan er door het spanningsveld die er is tussen oude ICT en nieuwe technologieën?
Bekijk de webinar met Geert Wind die hierop antwoord geeft.

Webinar over digitalisering invoeren in een traditionele organisatie

Perry van der Weyden

Hoe kan digitalisering onderdeel worden van het DNA van je organisatie?  Hoe ontwikkel je draagvlak en overtuig je mensen van de mogelijkheden die digitalisering biedt?
Bekijk de webinar met Perry van der Weyden van Rijkswaterstaat waarin hij dit uitlegt.