18 juni ICTU Grand Café over hoe technologie ons leven en de samenleving beïnvloedt

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata
-
Diligentia

Lange Voorhout 5, 2514 EA in Den Haag

Gebruik van big data, datascience, machine learning, artificial intelligence (AI): ontwikkelingen die ons leven en onze samenleving steeds meer beïnvloeden. En die een cruciale rol kunnen spelen bij het oplossen van actuele maatschappelijke vraagstukken. Tegelijkertijd roepen ze vragen op over hoe we dat verantwoord kunnen doen.

Dit Grand Café staat in het teken van deze ontwikkelingen van data naar AI. Waar gaat het eigenlijk over, wat zijn de recente inzichten, wat is de impact ervan op onze samenleving? En: wat zijn de (on) mogelijkheden en uitdagingen voor de overheid, waarom moeten we er iets mee?

Deze vragen komen aan de orde in de voordracht van Holger Hoos, Professor of Machine Learning, Universiteit Leiden (LIACS).  De Universiteit Leiden verwelkomde Hoos eind 2016 als één van de beste data science onderzoekers ter wereld. De Duits-Canadese Hoos is naast hoogleraar ook co-founder van de recente oproep van prominente wetenschappers en experts uit meer dan 20 landen aan Europese beleidsmakers om flinke stappen te zetten op het gebied van AI in Europa.

Aanmelden
Deze bijeenkomst is bedoeld voor genodigde relaties en collega's, werkzaam voor de digitale overheid. Wilt u deelnemen? Meld u dan snel aan via ictucafe@ictu.nl.