20 juni Lancering eerste e-learning module RijksAcademie voor Digitalisering en Informatisering Overheid

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata
Atrium op de begane grond in het gebouw van de Ministeries van BZK en JenV

De RijksAcademie voor Digitalisering en Informatisering Overheid (RADIO) lanceert op 20 juni haar eerste e-learning module ‘De impact van digitalisering’. Door e-learning kun je leren waar en wanneer het jou uitkomt.
Deze module is de eerste van een reeks van zeven die de komende weken online zal komen op it-academieoverheid.nl.

Waar gaat de eerste e-learning module over?
In deze module ontdek je wat er verandert door technologische ontwikkelingen en leer je wat technologie concreet voor jou kan betekenen.

Expositie over hoe technologie jouw werk nog leuker maakt
RADIO lanceert de eerste e-learning module tijdens een foto expositie over de digitale wereld waarin de mens zich begeeft. We kunnen niet meer zonder technologie. De expositie laat met foto’s de complexiteit, gelaagdheid en verwevenheid in ons dagelijkse leven en werk zien. Bij de foto’s krijg je tips en aanwijzingen om meer kennis en inzicht te verkrijgen in de nieuwe technologieën.

De expositie is vanaf 20 juni in het Atrium op de begane grond in het gebouw van de Ministeries van BZK en JenV. Directeur-Generaal Overheidsorganisatie Marieke van Wallenburg opent de expositie.

Over de fotograaf
De fotograaf van de foto’s voor de expositie is de Haagse kunstenaar Jeronimus van Pelt: “Het liefst ben ik in de wereld van de verbeelding. Door het bewust opzoeken van vervreemding (weirdness) ontstaan nieuwe beelden. Het onthechten van een beeld aan de realiteit is een goed middel om dit te bereiken. Onbevooroordeeld bestudeer ik mijn onderwerpen en op analytische wijze vorm ik mijn mening. De (sub)culturen die ik opzoek dienen als startpunt van mijn fantasie en ik speel met de psychologie en sociale verhoudingen. Vaak dicht ik mijn modellen een bepaalde maatschappelijke rol toe. Op die manier ontstaat er een sociaal veld met zijn eigen taal en symboliek. Tijdens het werkproces zijn de foto- en filmmomenten een soort evenement of happening. Daarmee wil ik mensen bij mijn werk betrekken en andersom is het voor mij een middel om meer contact te krijgen met de plek waar ik aan het werk ben. Door deze ontwikkeling wordt het werkproces als inhoudelijk en beeldend element steeds belangrijker.”