02 september Online cursus Big Data en statistiek

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

Wist je dat ‘we’ steeds meer gebruikmaken van big data voor statistisch onderzoek? Maar welke technieken en methoden zijn er om big data te verwerken? En: hoe kunnen we fouten opsporen in deze data? Om de bewustwording voor big data en statistiek te vergroten, bieden de Open Universiteit, Zuyd Hogeschool en het CBS de gratis online cursus  ‘Big Data en statistiek’ aan.

Wat leer je?
Je leert dat big data niet feilloos zijn en weet je waar je straks op moet letten om te achterhalen of data fouten bevatten. Verder leer je de kwaliteit van bronnen te bepalen aan de hand van indicatoren, en de voor- en nadelen van verschillende typen data bij statistisch onderzoek te benoemen.

Voor wie is deze cursus bedoeld?
Voor iedereen die te maken krijgt met statistisch onderzoek en big data.

Wanneer?
De gratis online cursus  ‘Big Data en statistiek’ is vanaf  2 september online.

Hoe lang duurt de cursus?
Zes weken. Je bent elke week tussen de vier en vijf uur bezig met het bestuderen van instructies, voorbeelden en het maken van opdrachten.

Inschrijven
De cursus is vrij toegankelijk, maar inschrijven is verplicht. Daarnaast is het mogelijk om tegen een betaling van 100 euro een certificaat van de Open Universiteit te ontvangen. Voorwaarde is wel dat je de opdrachten voldoende hebt gemaakt. Heb je betaald, dan krijg je feedback op je gemaakte opdrachten.

Lees meer en schrijf je in.

Lees ook het persbericht over de gratis online cursus Big Data en statistiek.