26 mei GEANNULEERD: Alles wat je wilt weten over Privacy

Activiteitendata
-
Den Haag

De RijksAcademie voor Digitalisering en Informatisering Overheid (RADIO) geeft in 2020 een reeks cursussen over privacy. Er zijn geen kosten aan verbonden. De cursus wordt gegeven door privacyspecialisten van de verschillende departementen en uitvoeringsorganisaties.

De cursus wordt gegeven door privacyspecialisten van de verschillende departementen en uitvoeringsorganisaties.

Wat leer je?
In één dagdeel leer je welke regelgeving er is op het terrein van privacy. Wat is de AVG? Welke impact heeft die op je werk? Wat doet de functionaris gegevensbescherming? Wanneer werk je volgens de regels? Je moet afwegingen maken. Hoe doe je dat? Wat wordt bedoeld met privacy by design? Wanneer moet je een PIA (Privacy Impact Assessment) doen? Wat is het Verwerkingsregister?

Tijdens de Terugkomdag - (gecombineerd voor alle 3 de trainingen) - zullen we jouw (en die van mede-cursisten) in de praktijk opgedane ervaringen met privacy behandelen. Waar heb je het geleerde kunnen toepassen? Wat werkte wel? Wat werkte niet? Heb je dat kunnen oplossen? Hoe heb je je dat gedaan? Maar ook: Wat heb je niet kunnen oplossen?  Met elkaars kennis en ervaringen proberen we hier alsnog een oplossing voor te vinden. Zo kunnen deze praktische hindernissen alsnog kunnen worden aangepakt.  Dus: leren van elkaar, het delen van werkende en identificeren van nog ontbrekende oplossingen.

Praktische informatie
Voor wie: Rijksambtenaren
Duur: 2,5 uur + 3 uur (terugkomdag)
Studiebelasting: 1 uur (Casus) + 1 uur (inventarisatie binnen je eigen werk voor de Terugkomdag)
Groepsgrootte: max.16 deelnemers
Kosten: geen