14 november Kennissessie: Zelforganisatie zorgt voor werkplezier, maar is dat wel zo?

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Online | Link via RIConline

Je kunt deelnemen aan deze sessie via de Rijks Innovatie Community (RIC)

Doe mee aan de interactieve sessie waarin we de mogelijkheden en uitdagingen van zelforganisatie in de praktijk zullen bespreken. Samen verkennen we hoe zelforganisatie kan bijdragen aan werkplezier en succes in onze organisaties.

Over deze sessie

Jan de Visch ziet als organisatiepsycholoog en consultant in veel organisaties pogingen om wendbaarder en innovatiever te worden mislukken. Hoe moet het dan wél? De Visch, schrijver van het boek ‘Geen samenwerken zonder samendenken’ (2022) neemt ons op 14 november mee in zijn gedachtengang. Organisaties kunnen de ontwikkeling van hun medewerkers stimuleren, en met dezelfde maatregelen gebruikmaken van de betere prestaties die daaruit voortkomen. Dat regelen helpt organisaties om beter om te gaan met de toenemende veranderlijkheid en complexiteit. De stimulerende energie die zo vrijkomt draagt direct bij aan de persoonlijke en organisatie-resultaten. 

Overige sprekers:

  • Anouk van de Ven, Directeur Rijkswaterstaat NOVA
  • Annemiek Nelis, Directeur Innovatie, Kennis & Strategie bij JenV
  • Richard de Wit, Plaatsvervangend directeur Innovatie, Kennis & Strategie bij JenV
  • Amy Gottenbos, Innovatiemanager bij FIOD
  • Mario Penzen, Directeur Bedrijfsvoering en Projectbeheersing bij Rijkswaterstaat

Deelnemen

Ga naar RIConline, login en neem via Webex deel aan de sessie. De bijeenkomst is ook de startbijeenkomst van de kennisgroep 'Toekomst van Zelforganisatie'. 

Georganiseerd door

Deze sessie wordt georganiseerd door Rijkswaterstaat NOVA, Justitie & Veiligheid Directie X, RijksAcademie voor Digitalisering en Informatisering Overheid (RADIO onderdeel van ministerie van BZK) en de Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD).

Beeld: ©Rijkswaterstaat