Podcastserie 'Het digitale dilemma'

Technologie ontwikkelt zich razendsnel en gaat steeds verder. Het biedt veel kansen en voordelen. Maar ook aandachtspunten. Want waar liggen de ethische grenzen eigenlijk en wie beslist wat toelaatbaar is? Welke rol is hierbij voor de overheid weggelegd? In de podcastserie ‘Het digitale dilemma’ schijnen deskundigen hun licht op de bijeffecten van innovaties. Neem vijfentwintig minuten de tijd en word je bewust van de vraagstukken.

Podcastserie Het digitale dilemma

Podcastmaker Robin Rotman praat met deskundigen over de ethische vraagstukken rond digitalisering. En over de rol die de overheid hierin kan spelen. De serie is speciaal ontwikkeld voor rijksambtenaren die in hun werk, direct of indirect, te maken krijgen met digitalisering. Bijvoorbeeld bij het maken of uitvoeren van beleid. Ongeacht je functie: deze podcastserie zet je aan het denken.

De serie ‘Het digitale dilemma’ bestaat uit vier afleveringen die elk circa vijfentwintig minuten duren. Gun jezelf een interessant kijkje in de technologische ontwikkelingen die onze wereld beïnvloeden en die verschillende ethische dilemma’s met zich meebrengen.

Serie van vier podcasts

Podcast #1  ‘Algoritmen en sociale cohesie’ met Siri Beerends is inmiddels verschenen. 

De komende weken verschijnen nog:

  • Podcast #2 ‘Gezichtsherkenning en privacy’: Een gesprek met Pim Haselager, universitair hoofddocent Kunstmatige Intelligentie aan de Radboud Universiteit, over gezichtsherkenning en wat dit betekent voor onze privacy.
  • Podcast #3 ‘Integriteit by design’: In gesprek met Valerie Frissen, directeur SIDN fonds en bijzonder hoogleraar Digital Technologies & Social Change aan de universiteit van Leiden, over de impact van algoritmes.
  • Podcast #4 ‘Sociale robotica’: Een gesprek over hoe robots de economie en de mens in de toekomst gaan dienen.

Samenwerking CIO-office EZK/LNV en RADIO

Deze podcastserie is tot stand gekomen dankzij de samenwerking tussen het CIO-office van EZK en LNV en de RijksAcademie voor Digitalisering en Informatisering Overheid (RADIO).