Webinar 'Hoe brengen experimenten het datagedreven werken verder?’

Met data voorspellen hoe effectief je beleid zal zijn. Dat klinkt goed of niet? De Gemeente Zoetermeer onderzocht met TNO of hun investeringen in duurzame energie gaan werken. In dit webinar van het LED en de RijksAcademie voor Digitalisering en Informatisering Overheid (RADIO) zijn de resultaten bekend gemaakt. 

Datagedreven werken staat, sinds de lancering van de Data Agenda Overheid in 2019, steeds hoger op de agenda. Cruciaal onderdeel van de Data Agenda Overheid is in de praktijk met data werken aan het oplossen van maatschappelijke problemen. 

TNO heeft in 2020 samen met de gemeente Zoetermeer een nieuwe methodiek ontwikkeld voor datagedreven werken in de energietransitie, waarbij data over de sociale en fysieke infrastructuur tot inzichten voor de warmtetransitie kunnen leiden.

Sprekers

Onder leiding van gespreksleider Paul Suijkerbuijk, adviseur data bij VNG Realisatie, delen de sprekers hun inzichten, lessen uit de praktijk en geven zij aanknopingspunten om nú te kunnen beginnen met het datagedreven werken voor een inclusieve energietransitie.
 

  • Tara Geerdink, Strategisch Beleidsadviseur energietransitie en Anne Fleur van Veenstra, Director of Science Strategic Analysis & Policy, TNO
  • Gerdien van de Vreede, senior beleidsmedewerker energietransitie, VNG
  • Haye Hazenberg, senior beleidsmedewerker, BZK

In dit webinar zijn de ins en outs van dit onderzoek gekend gemaakt. Ga naar de onderzoeksresultaten.

Kijk het webinar terug. (daarvoor dien je een gratis account aan te maken). Heb je al eerder een webinar bij RADIO gevolgd, dan kun je inloggen met je bestaande account. Anders dien je een nieuw account aan te maken. 

Het webinar is georganiseerd door het Leer- en Expertisepunt Datagedreven werken (LED) en RADIO.