Podcastserie ‘Privacy in de praktijk’

Het Centrum Informatiebeveiliging en Privacybescherming (CIP) presenteert, in samenwerking met de Autoriteit Persoonsgegevens en RADIO, een podcastserie onder de titel ‘Privacy in de praktijk’, in totaal 8 afleveringen.

Privacy in de praktijk
Beeld: CIP

FG: Beschermer of klokkenluider? Over de verantwoordelijkheid én de kwetsbaarheid van de FG

Op 12 oktober is de eerste aflevering online gezet. In die aflevering deelt FG Magdalena Magala, Functionaris Gegevensbescherming bij de gemeente Zaanstad, haar dilemma: 'Privacy op de werkvloer het beste: met de wortel of de stok?'
Over dit thema gaat ze in gesprek met privacydeskundige Bart Schermer van Considerati.

'Privacy op de werkvloer het beste: met de wortel of de stok?'

Privacy en bestuurders: liever de wortel of de stok?

In de tweede aflevering deelt Daniëlle Oudhuis, onder meer FG bij Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, haar dilemma: 'Is de FG nu beschermer of klokkenluider? Over dit gevoelige, maar (te) weinig besproken thema gaat ze in gesprek met Mabel de Vries, ook FG bij meerdere organisaties, onder leiding van host Robin Rotman.

Privacy in de praktijk #2 Beschermer of klokkenluider

Wat moet ik als FG met niet correcte DPIA’s?

De derde aflevering gaat over onacceptabele DPIA’s. Wat kun je daar als FG nu mee doen? Daarover gaan FG Sergej Katus (Privacy Management Partners) en FG Marie-José Bonthuis (ook te beluisteren in de eerste aflevering) met elkaar in gesprek, onder leiding van host Robin Rotman.

Privacy in de praktijk 3 Wat moet ik als FG met niet correcte DPIA’s

Privacy en bestuurder, liever de wortel of de stok?

De vierde aflevering is gewijd aan het bereiken van bestuurders over privacyonderwerpen. Hoe doe je dat, met de wortel of met de stok? In gesprek over dit onderwerp zijn Hatiçe Dogan (FG bij de Sociale Verzekeringsbank) en Marjolein Louwerse (senior inspecteur bij de Autoriteit Persoonsgegevens), wederom onder leiding van host Robin Rotman. 

Privacy in de Praktijk 4: Privacy en bestuurder, liever de wortel of de stok?

FG verantwoordelijk voor de hele keten. Feit of fictie?

In aflevering 5 praten Mabel de Vries (FG bij diverse organisaties) en Bart Schermer (privacydocent en mede-oprichter van Considerati) over de grenzen van een FG in samenwerkende ketens. Wie is nu waarvoor verantwoordelijk? 

Privacy in de Praktijk - aflevering 5: FG verantwoordelijk voor de hele keten. Feit of fictie?

Wat weegt zwaarder, de werkgever of de burger?

Deze zesde aflevering gaat over loyaliteit. Wat weegt voor een FG zwaarder, de werkgever of de burger? In gesprek hierover zijn Aramis Jean Pierre (FG bij DUO en bestuurslid NGFG) een Sergej Katus (vanuit Privacy Management Partners FG bij diverse organisaties). Het gesprek wordt geleid door Robin Rotman.

Privacy in de Praktijk 6: Wat weegt zwaarder, de werkgever of de burger?

Is de ideale FG ook CISO?

Aflevering 7 besteedt aandacht aan twee soorten functies en de verhouding daartussen. Is de ideale FG ook CISO? De meningen verschillen. Het gesprek wordt hier gevoerd door Bart van Rijn (FG én CISO bij UMC Utrecht) en Mabel de Vries (FG bij diverse organisaties), onder leiding van Robin Rotman.

Privacy in de praktijk 7 - Is de ideale FG ook CISO?

Better safe than sorry?

In de laatste en achtste aflevering in deze podcastserie is het onderwerp de ruimte binnen de AVG. Better safe than sorry? Dient er vooral te worden gekeken naar de letter of naar de geest van de wet? Hierover praten Arjen Deenen (FG bij de RijksUniversiteit Groningen) en Sergef Katus, (Privacy Management Partners, onder leiding van Robin Rotman.

Privacy in de praktijk - aflevering 8: Better safe than sorry?

De podcasts zijn hier te beluisteren, maar ook via één van onze podcastkanalen Apple en Google Podcasts, Spotify of Soundcloud.