Maand van de Digitale Fitheid is van start!

En we zijn begonnen: de Maand van de Digitale Fitheid is hierbij officieel geopend.

De livestream van de opening is te bekijken op: maandvandedigitalefitheid.nl.

In de maand van de Digitale Fitheid, de hele maand maart, willen we zoveel mogelijk kenniswerkers proberen te verleiden om 1 uur te besteden aan het verbeteren van hun digitale skills, kennis over digitalisering en het online (samen)werken. De computer is de gereedschapskist van een kenniswerker. Professioneel met je tools werken, komt je werk inhoudelijk, de dienstverlening en je (mentale) gezondheid ten goede. 

Nieuwsbrief header Maand van de Digitale Fitheid

Waarom nu?

Sttt, eigenlijk wordt al heel lang gezegd dat dit belangrijk is. Weet je nog: Het Nieuwe Werken? De opkomst van social media? Maar werken zoals we gewend waren ging nog best. Toen kwam het verplichte thuiswerken. Ook daar redt de kenniswerker zich prima mee.

Maar we ontdekken wel dat werk meer is dan documenten produceren, mailen en vergaderen. Veel mensen die nog steeds denken dat dat werken is, zijn inmiddels doodop. Teleurstellende mededeling: werken wordt niet meer als vanouds. En dat kenniswerkers dat in de gaten hebben, merken we omdat de belangstelling voor digitale skills en digitalisering toeneemt. De zogenoemde ‘valley of death’ - de kloof tussen nieuw/ hype en mainstream - lijkt overbrugd te zijn. Ofwel: het moment van bewust onbekwaam is aangebroken. En dan? Juist: een campagne om te laten zien en ervaren wat en hoe je kunt leren. 

Hoe begin ik? 

De eerste vraag is: wat is voor jou digitale fitheid? Dat is voor iedere kenniswerker anders. Goed nieuws: Op ieder niveau valt er wat te leren. Of je nu een digital immigrant of een digital native bent, of dat je huiverig bent voor digitale tools of juist een enthousiasteling. Hoe hoog leg jij de lat? Wat wil je leren? Formuleer je leerdoelstellingen en maak een plan.

Doe de test.
Doe de 21st century skills zelfscan.

12 minuten per week

Lukt het je om in de maand maart 1 uur te besteden aan het verbeteren van je digitale fitheid? Als je weinig tijd hebt, lijkt dit veel. Maak het dan niet te ingewikkeld. Wat kun je doen: 

Activiteitenagenda.
50 ideeën.

De campagnemaand loopt van 1 tot 31 maart 2022. Had je er nog niet eerder van gehoord en wil je graag meedoen? Je bent nooit te laat. Zelfs na 31 maart kun je aan de slag met je digitale fitheid. Voor nu: Haak aan, meld je aan voor workshops en organiseer eventueel zelf wat.