De 5 luistertips van RADIO voor in de kerstvakantie

Bijna kerstvakantie! Genoeg te doen! Maar je hebt vast nog wel een half uurtje over om je tijdens de vakantie onder te dompelen in de wereld van digitalisering. Luister eens naar één van deze podcasts of kijk naar onze nieuwe microlearnings. Het team van RADIO maakte speciaal voor jou deze selectie!

Beeld: ©RADIO

De 5 luistertips

Graag brengen we de volgende podcasts onder jouw aandacht. Veel luisterplezier in de kerstvakantie! Het luisteren van podcasts kan via onze website of via de bekende podcastplatforms.

 1. Digitaal Europa - vijfdelige podcastserie van RADIO
  RADIO spreekt met toonaangevende experts over de belangrijkste onderwerpen, zoals mensenrechten, digitale soevereiniteit, een Europese cloud en mensgerichte AI.
 2. Podcast De Publieke Ruimte (seizoen 4) - initiatief van het programma Werk aan Uitvoering
  Wat komt er allemaal kijken bij betere dienstverlening van de overheid? Met welke dilemma’s krijgen ambtenaren te maken? En welke goede initiatieven zijn er al? De podcastserie De Publieke Ruimte die hierover gaat is inmiddels in seizoen 4.
 3. Ethiek en deep fake! aflevering 6 – achtdelige podcastserie Ethiek in de praktijk van het CI
  Schrijver Menno van Doorn (Sogeti) en Alex Corra (SVB) voorzitter van de CIP domeingroep ethiek, praten over de mogelijkheden om deep fake technieken vóór je te laten werken. Want om ze alleen maar te zien als bedreigend is niet terecht.
 4. Captains of Privacy – achtdelige podcastserie van het CIP
  Afleveringen van ongeveer 20 minuten met steeds één bevlogen privacy-specialist aan tafel, die in gesprek gaat met Walter van Wijk van CIP en host Robin Rotman. Inmiddels bij aflevering 5 van de in totaal 8 afleveringen. Te beluisteren via Soundcloud.

 5. Gloednieuwe podcast De Nieuwe Dijkbewakers: Werken voor Nederland
  Vanuit RADIO attenderen we jou graag op deze gloednieuwe podcastserie. De zesdelige serie begint met de signalering via weermodellen van de aanzwellende storm en eindigt bij evacuaties en het aanpakken van schade. Verhaal is fictief maar scenario’s zijn levensecht.

Extra kijktip: microlearnings 

Nieuw in aanbod van RADIO zijn deze microlearnings. Dat zijn een soort ‘brainsnacks’. Korte video’s waarin experts je wegwijs maken in een bepaald onderwerp. Ervaringsdeskundigen vertellen wat ze meemaken en wat ze daarvan leren. Bekijk de microlearnings over bijvoorbeeld duurzaamheid, bruikbaarheid, ethiek en privacy.

Fijne feestdagen 

Het team van RADIO, RijksAcademie voor Digitalisering en Informatisering Overheid, wenst iedereen hele fijne feestdagen. Op naar een leerzaam 2023! 

Vragen of meer weten?

Vragen of meer weten over ons aanbod? Laat het weten. Dat kan via de mail radio@rijksoverheid.nl, via persoonlijk bericht op LinkedIn of gewoon door contact op te nemen met één van de leden van het team van RADIO.