Kom 1 maart naar feestelijke Kick off van Maand van de Digitale Fitheid

Geef in maart je digitale fitheid een boost. Start meteen feestelijk op woensdag 1 maart met de Kick off van de Maand van de Digitale Fitheid in Beeld & Geluid. Je bent van harte welkom.

Nieuwsbrief header Maand van de Digitale Fitheid

Van knoppenkennis tot persoonlijke groei

In maart 2023 wordt voor de tweede keer de Maand van de Digitale Fitheid georganiseerd. Meedoen kost maar een uurtje. En daarmee geef je jouw digitale fitheid al een boost. De campagne gaat het over verschillende aspecten van digitalisering die belangrijk zijn voor kenniswerkers:

  • Knoppen- en apparatenkennis
  • Kennis over (impact van) technologie
  • Informatiehuishouding
  • Het inzetten van technologie voor persoonlijke groei

Kenniswerker? Meer dan 4 uur achter de computer

Kenniswerkers vind je overal. Het is lastig om deze groep te definiëren, want in vrijwel ieder beroep wordt met de computer gewerkt. Laten we zeggen dat een kenniswerker iemand is die per dag 4 uur of meer werkt met een computer. Een grove schatting is dat het er zo’n 4 miljoen zijn in Nederland. De campagne wil kenniswerkers duidelijk maken dat ze blijvend zouden moeten investeren in de kennis over hun digitale gereedschap. Te beginnen met 1 uurtje in de maand maart.

Waarom digitaal fit?

Waarom zouden kenniswerkers digitaal fit moeten worden? Omdat:

  • Kenniswerkers te veel tijd kwijt zijn met gehannes op de computer. Dat leidt tot hoge werkdruk, burn-outs en uitval.
  • Goede dienstverlening vraagt om goede kennis over maken, onderhouden, veranderen van (digitale) systemen.
  • Er heel veel informatie is. Maar leren we ook om deze te zoeken, vinden en op te bergen?

Doe je ook mee?

Steeds meer partners doen mee met de Maand van de Digitale Fitheid. Als deelnemer kun je aanhaken bij alle openbare activiteiten. Verschillende ministeries en rijksonderdelen hebben een speciaal programma voor hun medewerkers. Hieronder hebben we een paar tips voor leuke en leerzame rijksbrede activiteiten op een rijtje gezet. Je bent van harte welkom. We zien je graag in maart! 

Nu alvast wat leren? Kijk op de themapagina Digitale vaardigheden van RADIO.

Gebouw Beeld & Geluid in Hilversum
Beeld: ©Beeld & Geluid