Weblogs

Ik wil bijdragen!

In de Maand van de Digitale Fitheid delen kenniswerkers hun kennis over digitalisering, digitale veiligheid, hun digitale skills en - heel praktisch - over het organiseren van (digitale) informatie. Hier lees je hoe je jouw kennis hierover kan delen.

Fitness attributen
Beeld: ©Elena Kloppenburg / Unsplash

De meest effectieve manier van leren is leren in het werk. Het is fijn als je bij je vragen over digitalisering en digitale skills die je in je werk tegenkomt, iemand kunt vragen die je kent en/of die dicht in je buurt is. Ben je digitaal wat handiger dan je collega's en mogen zij je vragen om hulp? Laat het hen weten. Bijvoorbeeld door het logo van de Maand van de Digitale Fitheid op te nemen in de ondertekening van je e-mails. Je kunt jezelf digicoach noemen en je avatar (profielfoto) voorzien van het campagne-patroon of logo. Of gebruik de achtergrond van de Maand van de Digitale Fitheid bij je online meetings. Daarmee raak je ongetwijfeld in gesprek over digitale skills!

Ik wil een workshop geven

Een workshop geven aan collega's is zo geregeld. Je kiest een onderwerp, prikt een datum en reserveert een ruimte of maakt een online meeting aan. Beetje communicatie erbij (waar heb je toegang toe? Nieuwsbrief, Leerportaal, intranet) en klaar! 
Heb je een activiteit voor deelnemers waaraan ook mensen buiten je eigen overheidsorganisatie aan deel mogen nemen? Via RADIO kun je de activiteit bekend maken bij een breder publiek. Stuur de gegevens van de activiteit naar radio@rijksoverheid.nl

NB Je regelt zelf de logistiek rondom deelnemers en locatie.   
 

Ik heb een briljant idee

De bedoeling van de campagnemaand is dat alle kenniswerkers van Nederland ertoe worden aangezet om in maart 1 uur te besteden aan het verbeteren van hun Digitale Fitheid. Een workshop geven is maar één idee. Gebruik je fantasie en de middelen die je tot je beschikking hebt om dat doel te bereiken.

Ja, maar er is geen geld...

Mooi, dan heb je ook geen gedoe met formulieren, inkoopprocedures en facturen. En het nodigt uit om creativiteit te gebruiken.

Meeliften

Stel dat je al activiteiten gepland hebt in maart die aansluiten op het thema Digitale Fitheid, dan kun je meeliften op de reuring en de communicatie rondom de campagnemaand. Op deze site tref je vormelementen aan die vrij te gebruiken zijn (ook als je niet bij de Rijksoverheid werkt) en waarmee je kunt uitdragen dat je activiteit een relatie heeft met het verbeteren van digitale kennis en vaardigheden.
Heb je een activiteit voor een breed publiek (binnen en buiten de overheid) dan kun je deze laten opnemen in de agenda van deze site via radio@rijksoverheid.nl.

Show support

Mag iedereen weten dat jouw organisatie de campagnemaand een warm hart toe draagt? Laat dan het logo van je organisatie opnemen op de campagnesite en belandt daarmee in de 'gallerij der groten'. Stuur een bericht naar events@digitalefitheid.nl
 

Reactie toevoegen

U kunt hier een reactie plaatsen. Ongepaste reacties worden niet geplaatst. Uw reactie mag maximaal 2000 karakters tellen.

* verplichte velden

Uw reactie mag maximaal 2000 karakters lang zijn.

Reacties

Er zijn nu geen reacties gepubliceerd.