Zo doet SZW mee met de campagnemaand

Weblogs

Deze blog is geschreven door Hidde de Haan van het ministerie van SZW.

Wie organiseert

Vanuit directie CIV (CIO-office en integrale veiligheid) is het idee ontstaan om met SZW mee te doen aan de maand van de digitale fitheid. Zo wordt er gewezen op de rijksbrede activiteiten die onder andere door RADIO worden aangeboden, maar worden er ook SZW-specifieke sessies georganiseerd.

Thema icoon kennismanagement

Waarom willen jullie van CIO-SZW meedoen?

De samenleving, de overheid en het dagelijks werk spelen zich namelijk voor een groot deel digitaal af en zal in de toekomst alleen nog maar belangrijker worden. Dit stelt eisen aan de I-kennis en vaardigheden van huidige en nieuwe medewerkers bij SZW. Om de ambities van SZW waar te maken is het daarom van belang dat alle medewerkers van SZW mee kunnen gaan met deze digitalisering.

Recentelijk is er binnen SZW een onderzoek afgerond over I-kennis en vaardigheden binnen SZW. Uit dit onderzoek bleek onder andere dat medewerkers werk willen maken van het ontwikkelen hun digitale vaardigheden, maar ze alleen niet altijd weten hoe ze dit aan kunnen pakken. Daarnaast is de wens om dit op een laagdrempelige manier te doen. De maand van de digitale fitheid is een mooi moment om hiermee aan de slag te gaan en de bewustwording te vergroten.

Wat gaan jullie doen?

Het idee is dat tijdens deze maand alle medewerkers tenminste één uur besteden aan het verbeteren van hun digitale vaardigheden. Voor SZW-ers is er een gevarieerd aanbod aan kennissessies samengesteld, zodat iedereen hier zelf invulling aan kan geven.

Naast de rijksbrede sessies in het kader van de maand van de Digitale Fitheid, worden er ook specifieke sessies aangeboden voor SZW-ers. Bijvoorbeeld over het platform SZWWerkt, digitale veiligheid, de inrichting van hybride werken bij SZW, sessies over zoeken en vinden en het opslaan van informatie in Digidoc. Ook worden er enkele onderwerpen aangeboden door medewerkers van SZW die enthousiast zijn over bepaalde onderwerpen, bijvoorbeeld over Open Source of een introductie programmeren.

Wanneer is voor jou de campagne geslaagd?

Als het gesprek over digitale vaardigheden naar aanleiding van de Maand van de Digitale Fiitheid vaker gevoerd zal worden, dan is de campagne voor mij geslaagd. Het kan soms een lastig onderwerp zijn om bespreekbaar te maken, maar we krijgen (of hebben) er allemaal mee te maken. Het gesprek aangaan over het ontwikkelen of aanleren van digitale vaardigheden is hierbij essentieel.

Reactie toevoegen

U kunt hier een reactie plaatsen. Ongepaste reacties worden niet geplaatst. Uw reactie mag maximaal 2000 karakters tellen.

* verplichte velden

Uw reactie mag maximaal 2000 karakters lang zijn.

Reacties

Er zijn nu geen reacties gepubliceerd.