Leren zonder RADIO kan ook

De Rijksacademie voor Digitalisering en Informatisering Overheid (RADIO) zet in op leren in teamverband, omdat we denken dat leren ván elkaar en mét elkaar leuker is en beter werkt. Toch kunnen er allerlei redenen zijn om als individu een opleiding te volgen. Bijvoorbeeld omdat je je verder wilt ontwikkelen of omdat je kennis nodig hebt voor een nieuwe functie.

Handen boven een laptop

Leer-Rijk

Veel IT-trainingen en -opleidingen zijn voor medewerkers van de Rijksoverheid rijksbreed ingekocht. Via de website Leer-Rijk.nl kun je een passende opleiding vinden door te zoeken op onderwerp, thema of competentie. Het aanbod kan per organisatie verschillen, maar met een beetje zoeken vind je vast iets wat bij jouw behoefte past. Sommige departementen werken met een eigen leermanagementsysteem (LMS). Hoe dat precies werkt en waar je terecht kan, lees je hier.

Welke opleidingen op Leer-Rijk zijn interessant?

Welke opleidingen staan er dan op Leer-Rijk die interessant kunnen zijn? Wij hebben een kleine selectie voor je gemaakt. Met een account bij Leer-Rijk of via je eigen LMS kan je het gehele aanbod bekijken of je direct inschrijven.

Tip: Log eerst in op Leer-Rijk, dan word je daarna rechtstreeks doorgeleid naar onderstaande opleidingen:

SkillsTown Online Academy

Daarnaast heeft de Rijksoverheid via SkillsTown Online Academy digitaal lesmateriaal ingekocht dat voor Rijksambtenaren gratis beschikbaar is. In je eigen tempo en als het jou uitkomt kun je lessen volgen over onder andere: Becoming a Microsoft Teams ninja, Big Data, Big Data Fundamentals, Digitale veiligheid en Security Awareness. Veel plezier!