Terugkijken en vooruitzien

In 2021 heeft RADIO zich verder ontwikkeld. Onze vernieuwde website met leerdossiers, e-learnings, webinars en podcasts wordt steeds vaker bezocht. We hebben meer opleidingen georganiseerd dan ooit en ook ons bordspel Cybercare is een groot succes. Steeds meer collega’s vinden het belangrijk (en leuk) om te leren over nieuwe technologie en de impact op het werk. We zitten natuurlijk niet stil en hebben voor 2022 alweer nieuwe zaken op de plank liggen. Een kleine greep daaruit:

Vrouw met virtual reality bril
Beeld: ©Je-shoots

Maart 2022: Maand van de digitale fitheid 

De hele maand maart maken medewerkers van de overheid en kenniswerkers die buiten de overheid werken, tijd voor het verbeteren van hun digitale vaardigheden. Voor de overheid betekent dat 280.000 ambtenaren tenminste 1 uur aan het verbeteren van hun digitale skills werken. RADIO speelt bij de organisatie van de maand een belangrijke rol. Houd de website in de gaten of abonneer je op de nieuwsbrief via een berichtje aan radio@rijksoverheid.nl.

Podcasts

Met de Belastingdienst zijn we een serie van vier podcasts onder de titel Tax Talk aan het opnemen. Die gaan vanaf 18 januari live. De kerstvakantie is een mooi moment om de al eerder opgenomen podcasts te beluisteren. Je vindt ze hier en op de alle bekende podcastplatforms.

E-learnings

Ons e-learningplatform hebben we opnieuw gestructureerd om het groeiende aanbod een goede plek te kunnen geven. Onder Methoden en technieken bieden we al een Toolkit Business analyse aan en er komen nog twee toolkits bij: Lifecycle management en Agile werken.

Daarnaast staan er e-learnings over Afsprakenstelsels (onder Innovatie) en een Introductie Informatiehuishouding gepland.

Cursussen

Op onze website is een aantal voorbeelden te vinden van cursussen die wij kunnen geven. De selectie, opzet en invulling van een leerprogramma doen we altijd in nauw overleg met de opdrachtgever. Daarbij snijden we in de uitvoering van het programma de inhoud toe op de wensen van de deelnemers.

We merken dat veel collega het prettig vinden als zij kunnen leren in de context van hun eigen werk. Het is ook mogelijk opleidingen te ontwikkelen die zijn gericht op bepaalde functiegroepen. RADIO is er voor iedereen. Neem dus contact met ons op als je het belangrijk vindt dat jouw team, organisatie of medewerkers zich ontwikkelen op het gebied van digitalisering of innovatie.

Fijne feestdagen, tot volgend jaar!

Team RADIO