Zomerkriebels

Met de zomervakantie voor de deur kijken we bij RADIO even terug over de eerste helft van 2022 en vooruit. Want we zijn goed bezig, al zeggen we het zelf. Alles wat we ons voorgenomen hadden, hebben we het afgelopen half jaar gedaan.

Tipi in het park

Opleidingen

Onze opleidingen, ingericht volgens ons BETA-model, zijn populair. Collega’s vinden het leuk en inspirerend om over ICT te leren met collega’s. We krijgen uiteenlopende vragen als: kan je de hele bestuursraad, alle directeuren, alle bestuurders, ons projectteam, al onze programmamanagers, alle CIO’s, onze afdeling, alle HRM-medewerkers, mij persoonlijk opleiden? Ons antwoord is altijd: ja, graag.

Kunnen jullie de hele bestuursraad, alle directeuren, alle bestuurders, ons projectteam, al onze programmamanagers, alle CIO’s, onze afdeling, alle HRM-medewerkers, mij persoonlijk opleiden? Ons antwoord is altijd: ja, graag.

Nieuw lesmateriaal

We maakten ook nieuw lesmateriaal waarmee je je eigen kennis kan vergroten, maar die ook heel geschikt is om in teamverband te bespreken. Bijvoorbeeld de webinars (over Digitale transformatie in het Noorden’, bij het CJIB, ‘Verantwoord datagedreven werken’ of ‘Opdrachtgeverschap van IT-projecten’). Omdat we denken dat ook onze eerder opgenomen webinars nog heel actueel zijn, hebben we al onze webinars overzichtelijk op een rijtje gezet. Na de zomer volgen er meer.

Maand van de digitale fitheid

Maart was de Maand van de digitale fitheid. Doel was iedereen één uur te laten besteden aan zijn of haar digitale vaardigheden. We deden een open uitnodiging om kennis te delen of deel te nemen aan een van onze workshops. Eerlijk gezegd werden we een beetje overrompeld door het succes. Wat een enthousiaste reacties en blije deelnemers leverde het op! Natuurlijk gaan we dat volgend jaar weer doen, zet maart 2023 vast in je agenda.

Partnerschappen

We zijn een partnerschap aangegaan met het CIP en met Gebruiker Centraal. We denken met deze samenwerking nog meer ambtenaren beter te kunnen bedienen. Meer partnerschappen volgen na de zomer.

Nieuwe e-learnings

Met RDDI ontwikkelden we een aantal nieuwe en populaire e-learnings met de onderwerpen Actieve openbaarmaking en Werken met overheidsinformatie. Dit is een fijne en belangrijke samenwerking, meer e-learnings zitten in de pijplijn. Ook met onze collega’s van de directie CIO Rijk maakten we digitaal lesmateriaal over LifeCycle management, Agile werken en samen met Logius Afsprakenstelsels met standaarden.

Podcasts

Ook waren we actief met podcasts, bijvoorbeeld de reeks met de Belastingdienst, Tax Talk. Na de zomer volgt een nieuwe reeks over Europese digitale ontwikkelingen. Waar we heel trots op zijn, zijn onze microlearnings, korte filmpjes waarin experts een bepaalde technologie of methodiek uitleggen. Deze zijn bijna klaar voor publicatie.

Bereik vergroten

Er valt nog veel meer te melden, we gaan met volle kracht door. Voor de tweede helft van het jaar zijn we van plan ons bereik verder te vergroten. Door de ingezette koers voort te zetten, maar ook door vaker nieuwe doelgroepen te bedienen: topambtenaren, collega’s bij uitvoerende organisaties en bij gemeenten. Ook verwachten we veel van samenwerking met NLDigital.

Houd ons in de gaten

Houd ons in de gaten, volg ons op Linkedin en als je interesse hebt in onze opleidingen of producten, neem even contact op met radio@rijksoverheid.nl.