20 november Webinar Jim Stolze over Kunstmatige Intelligentie, algoritmes en de overheid

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata
-

Tech-ondernemer en digitaal visionair Jim Stolze verzorgt op dinsdag 20 november de tweede webinar uit de driedelige reeks van de RijksAcademie voor Informatisering en Digitalisering Overheid (RADIO). Hij gaat in zijn interactieve webinar in op AI, oftewel Kunstmatige Intelligentie, en algoritmisering. De webinar is  een voorproefje van de Nationale AI-cursus die rond de jaarwisseling verschijnt. Stolze is oprichter van AI-bedrijf Aigency.

Stolze: "De afgelopen 15 jaar is er heel veel gesproken over 'big data'. Het werd gezien als 'het digitale goud'. Maar al snel bleek: het verzamelen van gegevens alleen is niet voldoende, is niet het doel. Zonder tools om die data te analyseren, is het als werken met olie zonder dat je een boorplatform hebt. De afgelopen jaren is steeds meer de kracht van algoritmen ontdekt. Die blijken het 'Zwitserse zakmes' te zijn waarmee de kracht van data ontsloten kan worden. Overal ter wereld zie je nu hoe door toepassing van algoritmen data kan worden toegepast voor specifieke taken."

Jim Stolze

Stolze wil met zijn webinar een nuchtere blik werpen op de kansen die AI biedt. "Er zijn veel broodje aap-verhalen over algoritmen. Ik wil aantonen dat een algoritme gewoon wiskunde is en hoe krachtig een goed algoritme kan zijn. Overigens, zelfs het beste algoritme kan fouten bij het verzamelen van de data natuurlijk niet goed maken. Zo wil ik een realistisch en vooral ook een toegankelijk beeld schetsen van Kunstmatige Intelligentie en ook een aantal doembeelden wegnemen,” aldus Stolze. “Zo wordt vaak een onderzoek van Oxford aangehaald waarin werd beweerd dat 47 procent van de banen verloren zal gaan door AI en Robotica. Inmiddels is duidelijk dat dat percentage volledig onjuist is en dat het percentrage 11,4 procent bedraagt." Bekijk het filmpje waarin hij uitlegt wat algoritmisering is (YouTube, 21 minuten).

Aanmelden webinar

Meld je aan voor de webinar. LET OP: gebruik het e-mail adres van je werk. Je ontvangt een bevestigingsmail en voor aanvang een sms ter herinnering. Tijdens en na afloop van de webinar kun je online vragen stellen.

Cursus Artificial Intelligence

Stolze werkt aan een aantrekkelijke en laagdrempelige cursus in Artificial Intelligence. “Een cursus die vooral ook leuk moet zijn en waar je op vrije momenten, onderweg in de trein bijvoorbeeld, snel een onderdeel van kunt doen. 'Micro-learning' dus op je mobile device, maar je kunt m ook thuis via je computer volgen. De cursus bestaat uit zeven modules, waarvan ongeveer de helft in december online gaat  en de andere helft in januari.”  

Over Jim Stolze

Jim Stolze is de man die er in 2009 in slaagde om het vermaarde 'TED-congres' naar Nederland te halen. Hij schreef bestsellers over de impact van digitalisering op welzijn ('Hoe overleef ik mijn inbox') en de opkomst van de aandachtseconomie ('Uitverkocht'). Lees meer over Stolze op zijn blog.

Over de webinars van RADIO

De webinar met Jim Stolze is de tweede in een reeks van drie. De eerste was met Geert Wind over het veranderende ICT-landschap.
De derde webinar is met Perry van der Weyden van Rijkswaterstaat en is op 11 december van 15:30 - 16:30 uur. Perry vertelt hoe je digitalisering invoert in een traditionele organisatie. Over hoe digitalisering onderdeel kan worden van de dna van je organisatie, hoe je draagvlak ontwikkelt en mensen overtuigt van de mogelijkheden die digitalisering biedt. Maar ook over de beveiliging van digitalisering. Lees meer over de webinar met Perry van der Weyden.

Webinar terugkijken?

De webinars zijn na de livestream een jaar lang terug te kijken. Ze zijn na aanmelding gratis toegankelijk.