Stippel zelf je ontwikkeling uit met jouw KWIV-profiel

Met de I-Routekaarten ontdek je eenvoudig alle opleidingsmogelijkheden binnen jouw KWIV-profiel. Weet jij al aan welk KWIV-profiel jouw IV-functie is gekoppeld? We helpen je hieronder op weg. 

Kwaliteitsraamwerk Informatievoorziening

Vanaf 1 juli 2023 werken veel rijksonderdelen met het Kwaliteitsraamwerk Informatievoorziening (KWIV). Het KWIV is een concretisering van het Functiegebouw Rijk, specifiek voor IV-functies. Ook jouw functie als IV/ICT-professional bij Rijksorganisatie ODI wordt dus gekoppeld aan een KWIV-profiel. Dit heeft twee voordelen:

  • je kunt zo makkelijker je loopbaanstappen bepalen;
  • het KWIV geeft houvast voor het ontwikkelgesprek met je leidinggevende.

Download jouw profiel

Weet jij aan welk KWIV-profiel jouw IV-functie is gekoppeld? Kijk op de website van het KWIV voor alle downloads en instructievideo’s. Aan de hand van het KWIV-profielnummer, bijvoorbeeld Databasebeheer - KWIV 3.1.7, kun je vervolgens op bekijken of er een I-Routekaart is voor jouw rol. Er staan inmiddels veertien I-Routekaarten.

Hoe werkt een I-Routekaart?

Heb je een passende I-Routekaart gevonden, bijvoorbeeld Databasebeheer, dan vind je daar onder 'Leeractiviteiten specifiek voor de rol' alle leeractiviteiten voor de rol van Databasebeheerder. En heb je een passende training of opleiding gevonden? Via het LOC Platform of het Leermanagementsysteem van jouw departement meteen jezelf opgeven. Je leidinggevende krijgt dan automatisch bericht om akkoord te geven. Dit hoeft overigens níet voor de vele gratis trainingen en e-learnings, die kun je direct starten.

Hoe werkt een I-Routekaart?

Heb je een passende I-Routekaart gevonden, bijvoorbeeld Databasebeheer, dan vind je daar onder de tegel Specifieke kennis voor de rol alle leeractiviteiten* voor de rol van Databasebeheerder. Je kunt dit overzicht filteren op niveau (fundament, verdiepend of verbredend) en op soort content (artikel, leeractiviteit, e-learning, video, website, et cetera). Zo zie in één oogopslag welke leeractiviteiten je nodig hebt om verder te groeien!
En heb je een passende training of opleiding gevonden? Via het LOC Platform kun je meteen jezelf opgeven. Je leidinggevende krijgt dan automatisch bericht om akkoord te geven. Dit hoeft overigens níet voor de vele gratis trainingen en e-learnings, die kun je direct starten.  

Nieuwe I-Routekaarten

Medio juli komen er twee nieuwe I-Routekaarten bij: applicatiebeheer en functioneel beheer. Zie je nog geen I-Routekaart van jouw KWIV-profiel? Neem dan contact op met Team LOC.  

I-Routekaarten en jouw KWIV-profiel naast afbeelding man over een kaart met bestemmingen
Beeld: ©RADIO & LOC