Volg het Webinar: De Digitale Toekomst van de Democratie

Onze samenleving heeft zich sterk ontwikkeld in de afgelopen eeuwen, dankzij de komst van allerlei soorten technologie. En dat zal zeker zo blijven, want er komt steeds nog nieuwe (digitale) technologie bij. Hoe beïnvloedt dat onze democratie? Meld je aan voor het webinar met Rudy van Belkom, directeur van de Stichting Toekomstbeeld der Techniek, op woensdag 8 november om 11:00 uur.

Beeld: ©RADIO
RADIO Webinar De Digitale Toekomst van de Democratie. 8 november 2023, 11:00-12:00 uur

Inhoud webinar

In het webinar bespreekt Rudy van Belkom, directeur van de Stichting Toekomstbeeld der Techniek, over de impact van technologie op onze samenleving. Hij laat zien hoe de Stichting door langetermijndenken tot scenario's komt. In gesprek met Rudy kijken we vervolgens naar digitalisering en de invloed van digitalisering op de democratie. En zo vlak voor de verkiezingen hebben we het natuurlijk ook over de Technologie Kieswijzer.

Portretfoto van Rudy van Belkom
Beeld: ©Rudy van Belkom

Over Rudy

Rudy van Belkom is directeur van Stichting Toekomstbeeld der Techniek (STT).  Momenteel doet hij namens STT onderzoek naar de impact van technologie op de toekomst van de democratie. Voor de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen ontwikkelde hij de Technologie Kieswijzer, een speciale stemhulp over tech gerelateerde onderwerpen zoals privacy, nepnieuws en de macht van Big Tech. Maar liefst 30.000 mensen maakten gebruik van deze stemhulp. Deze inzichten vormden de basis voor zijn nieuwe boek: ‘Alive and Clicking: Er is hoop voor de democratie’. Eerder onderzocht hij namens STT de toekomst van artificiële intelligentie (AI). Binnen dit onderzoek bracht hij 3 publicaties uit (waaronder ‘AI heeft geen stekker meer’) en ontwikkelde hij een Ethisch Ontwerpspel voor AI (‘Ethics Inc.’).

Aanmelden en gratis eBook

Meld je snel aan voor dit RADIO webinar. Voor de eerste 40 aanmeldingen ligt er ook nog een exemplaar klaar van het eBook ’Alive and Clicking' van Rudy van Belkom.