Microlearnings

Snel iets leren over interessante onderwerpen rond digitalisering met deze microlearnings? Microlearnings zijn een soort ‘leersnacks’. Korte video’s met handige weetjes en inspirerende gesprekken met jouw eigen collega als docent of andere experts. En dat in 5 minuten. Maak elke week tijd vrij voor deze leerzame tussendoortjes.

Meer dan 90 microlearnings in 7 thema's

Bij ieder thema word je in een kort tijdsbestek meegenomen. Wat is het? Waarom is dit vanuit een maatschappelijk perspectief belangrijk? Van welke wet- en regelgeving, welke standaarden en richtlijnen moet je iets van weten? Wat betekenen die voor je werkpraktijk? Binnen deze thema’s zijn de microlearnings te bekijken:

Samen aan de slag met de microlearnings

Want leren van en met elkaar staat bij RijksAcademie voor Digitalisering en Informatisering Overheid, RADIO, centraal. Je kunt een microlearning natuurlijk heel goed alleen bekijken. Maar zet het eens op de agenda van jouw teamoverleg en bespreek de inhoud met elkaar. Zo leren we samen van elkaar.

Het ontstaan van de microlearnings

De video’s zijn verdeeld in 7 thema’s. Deze thema’s zijn aangewezen als ‘transversale’ aspecten door het Europese e-Competence Framework (e-CF). Je kunt het zien als dwarsverbanden tussen de verschillende aspecten in het domein van informatievoorziening (IV). Binnen de Rijksoverheid zijn deze opgenomen in de kwaliteitenprofielen voor IV-professionals. Met deze korte video’s zorgen we dat deze aspecten op een toegankelijke manier onder de aandacht worden gebracht.