Microlearnings

Snel iets leren over interessante onderwerpen rond digitalisering? Of inspiratie opdoen in een vrij kwartiertje? Microlearnings zijn een soort ‘brainsnack’. Ze bieden behapbare stukjes kennis in video’s waarin onderzoekers uit het hoger onderwijs je wegwijs maken in het onderwerp. Ervaringsdeskundigen binnen de overheid vertellen je wat ze meemaken, wat ze daaruit leren en wie je kan inschakelen voor hulp.

Bij ieder thema word je in een kort tijdsbestek meegenomen: wat is het, waarom is dit vanuit een maatschappelijk perspectief belangrijk? Van welke wet- en regelgeving, welke standaarden en richtlijnen moet je iets van weten en wat betekenen die voor je werkpraktijk?

De microlearnings die nu online staan, vind je in de navigatiebalk bovenaan de pagina. Dit najaar volgen er meer. Deze thema’s zijn bestempeld als ‘e-competenties’ door het Europese e-Competence Framework (e-CF). Binnen de Rijksoverheid zijn deze opgenomen in de kwaliteitsprofielen voor IT- en IV-professionals. Bij RADIO vinden we dat deze microlearnings ook interessante inzichten leveren voor de werkpraktijk van ambtenaren die impact willen maken.

Heb je een onderwerp dat hierbij past? Of ben je ervaringsdeskundige en vind je het leuk om je kennis te delen? Neem vooral contact met ons op via radio@rijksoverheid.nl en we kijken uit naar je ideeën of suggesties!