Rijksacademie en RADIO tekenen samenwerkingsovereenkomst

De Rijksacademie voor Financiën, Economie en Bedrijfsvoering (Rijksacademie) en RijksAcademie voor Digitalisering en Informatisering Overheid (RADIO) bundelen hun krachten. De academies gaan meer samenwerken met het oog op een nog betere digitale overheid.

Ondertekening overeenkomst door directeuren academies voor alle aanwezig medewerkers
Beeld: ©Rijksacademie
Corina den Broeder (Rijksacademie) en Ronald van den Hoogen (RADIO) tekenden op 2 februari 2023 een samenwerkingsovereenkomst. De teams van beide academies zijn enthousiast en kijken uit naar de samenwerking.

Corina en Ronald over deze samenwerking

Corina den Broeder: “De Rijksacademie heeft de afgelopen jaren sterk geïnvesteerd in de ontwikkeling van opleidingen op het gebied van data en ICT. Via onze brede aanpak van professionalisering groeit de kwaliteit van de gehele financiële- en de bedrijfsvoeringsfunctie van het Rijk. Door de samenwerking met RADIO zal het aanbod Data en ICT opleidingen voor Rijksambtenaren versterken en kunnen deelnemers ons makkelijker vinden.”

Ronald van den Hoogen:  “Het aanbod van de Rijksacademie en RADIO op het gebied van ICT- en dataopleidingen vullen elkaar mooi aan. Waar de Rijksacademie basis- en verdiepende opleidingen voor individuele medewerkers biedt, biedt RADIO opleidingen die bij voorkeur zijn gericht op teams en op de context van een bepaalde organisatie. Het is fijn om nauwer samen te werken. Zo kunnen we lesmateriaal delen, van elkaar leren en elkaar versterken.”

Wil je meer weten over de Data en ICT opleidingen van de Rijksacademie?

Ga naar ICT en data-analyse | Opleidingen | Rijksacademie. Je leest daar alle informatie over de opleidingen Data en ICT basis en gevorderden, uitvoeringsdata en inschrijfmogelijkheden.

Benieuwd naar het aanbod van RADIO?

Neem een kijkje bij ons online kennisaanbod zoals microlearnings, podcasts en trainingen op maat.