Tijd voor RADIO leersnacks. Jouw leerzame tussendoortjes

Snel iets leren over interessante onderwerpen rondom digitalisering? Dan is het tijd voor een leersnack. Korte video’s met handige weetjes en inspirerende gesprekken met jouw eigen collega als docent en andere experts. En dat in 5 minuten. Maak elke week tijd vrij voor deze leerzame tussendoortjes.

Collage van opnames van sprekers in microlearnings met videoapparatuur in verschillende settings
Beeld: ©RADIO

Van toegankelijkheid tot duurzaamheid

Bij ieder thema word je in een video in een hele korte tijd meegenomen. Wat is het? Waarom is dit vanuit een maatschappelijk perspectief belangrijk? Wat kan jij zelf doen? Onder de volgende thema’s zijn 90 verschillende microlearnings terug te vinden:

Expert aan het woord

Eén van de enthousiaste experts die aan het woord komt in de microlearnings over duurzaamheid is Johan Rodenhuis, adviseur Duurzaamheid Categorie ICT Werkomgeving Rijk bij het Ministerie van Economische Zaken.

“Het was heel leuk om het gesprek aan te gaan met andere specialisten uit het vak om te kijken: Waar zit nou duurzaamheid in ICT? Hoe kunnen we elkaar versterken en hoe kunnen we samen een nog mooiere, duurzamere toekomst creëren?”, aldus Johan.

Bekijk de korte video ‘Inkopen met impact’. In deze video nemen Johan Rodenhuis samen met Albert Geuchies, contractmanager categorie Datacenters, Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, je mee in de wereld waar beleid rondom duurzaamheid en inkopen samenkomt. 

Leren van elkaar binnen de overheid

Deze korte video’s zijn opgenomen met 40 enthousiaste sprekers uit meer dan 20 rijksonderdelen. De sprekers zijn experts van binnen de Rijksoverheid maar ook specialisten van buiten de overheid delen hun kennis. Want leren van en met elkaar staat bij RijksAcademie voor Digitalisering en Informatisering Overheid, RADIO, centraal. Collega’s met verstand van zaken en met kennis van ‘hoe het bij de overheid gaat’ geven dit door aan andere collega’s.

Het ontstaan van de microlearnings

De video’s zijn verdeeld in 7 thema’s. Deze thema’s zijn aangewezen als ‘transversale’ aspecten door het Europese e-Competence Framework (e-CF). Je kunt het zien als dwarsverbanden tussen de verschillende aspecten in het domein van informatievoorziening (IV). Binnen de Rijksoverheid zijn deze opgenomen in de kwaliteitenprofielen voor IV-professionals. Met deze korte video’s zorgen we dat deze aspecten op een toegankelijke manier onder de aandacht worden gebracht.