RADIO verzorgt dienstverlening voortaan vanuit Rijksorganisatie ODI

De RijkAcademie voor Digitalisering en Informatisering Overheid, RADIO, maakt vanaf 1 juli 2023 onderdeel uit van de Rijkorganisatie voor Ontwikkeling, Digitalisering en Innovatie. RADIO is vanaf dat moment geen programma meer, maar een vast onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De dienstverlening van RADIO voorziet in een grote en groeiende behoefte om overheidsmedewerkers nu en in de toekomst op te leiden op het gebied van digitalisering en innovatie.

Formeel besluit na positief advies beide ondernemingsraden

De secretaris-generaal van het ministerie van BZK, Maarten Schurink, heeft na een positief advies van beide ondernemingsraden ingestemd met de overgang van RADIO naar de Rijksorganisatie ODI. “Namens alle projecten en programma’s binnen Rijksorganisatie ODI heet ik de medewerkers van RADIO van harte welkom. We kijken uit naar de samenwerking”, aldus Richard Vielvoije, directeur Rijksorganisatie ODI.

RADIO blijft op dezelfde manier werken

RADIO heeft als missie: meer i-kennis en i-vaardigheden bij overheidsmedewerkers. Hiervoor organiseren zij opleidingen op maat, ontwikkelen kennisproducten zoals microlearnings, webinars en podcasts en in maart verzorgen zij de Maand van de Digitale Fitheid. Overheidsmedewerkers kunnen bij RADIO hun kennis op het gebied van IT vermeerderen. Dat kan individueel, maar de focus ligt op het leren in teamverband. De verandering van organisatieonderdeel heeft geen effect op de dienstverlening van RADIO. RADIO blijft op dezelfde manier werken en blijft ook nauw samenwerken met de directie CIO Rijk.

Samenwerken vanuit Rijksorganisatie ODI

Rijksorganisatie ODI brengt sinds 1 januari 2023 diverse projecten en programma’s samen die zich onder andere richten op vraagstukken rondom digitalisering. RADIO startte als programma onder CIO Rijk en heeft zich ontwikkeld tot een vaste waarde binnen de rijksoverheid. De producten en diensten van RADIO zijn erop gericht dat alle overheidsmedewerkers voldoende kennis hebben over de kansen en risico’s van de inzet van technologie en uitvoering van beleid met informatiesystemen. De Rijksorganisatie ODI werkt vanuit één organisatie samen aan deze thema’s. Op die manier kunnen we elkaar versterken.

Logo's van Rijksorganisatie Ontwikkeling, Digitalisering en Innovatie & RijksAcademie voor Digitalisering en Informatisering Overheid
Beeld: ©Rijksorganisatie ODI & RADIO
Logo's van Rijksorganisatie Ontwikkeling, Digitalisering en Innovatie & RijksAcademie voor Digitalisering en Informatisering Overheid