RINIS en RADIO tekenen samenwerkingsovereenkomst

Stichting RINIS en RijksAcademie voor Digitalisering en Informatisering Overheid (RADIO) bundelen hun krachten. Deelnemers in RINIS, publieke dienstverleners zoals de Belastingdienst, stichting Inlichtingenbureau, het ministerie van Justitie en Veiligheid en UWV, vertrouwen al meer dan 25 jaar op het gezamenlijk berichtenverkeer. Daarmee is stichting RINIS al decennialang een fundament onder de digitale overheid.

Samenwerking officieel van start

Gino Laan (stichting RINIS) en Ronald van den Hoogen (RADIO) tekenden de samenwerkingsovereenkomst. Begin juni van dit jaar vond in de samenwerking al een eerste themasessie plaats. Die bijeenkomst ging over proactieve dienstverlening, samen met de regeringscommissaris voor de Informatiehuishouding, en de Belgische Kruispuntbank. Lees het nieuwsbericht dat we hierover publiceerden.

Gino Laan van Stichting RINIS schudt handen met Ronald van de Hoogen RADIO op samenwerking
Beeld: ©RINIS
Ondertekening overeenkomst door Gino Laan (stichting RINIS) en Ronald van den Hoogen (RADIO).

Gino en Ronald over deze samenwerking

Beide directeuren zijn enthousiast over de samenwerking.

Gino Laan: “De deelnemers van stichting RINIS doen steeds meer een beroep op ons bij de realisatie van nieuwe samenwerkingsvormen om de dienstverlening van de overheid te verbeteren. Samen met RADIO kunnen we dat praktisch onderzoek en de verspreiding van kennis daarover beter vormgeven.”

Ronald van den Hoogen: “De digitale overheid bestaat pas echt in de interacties tussen publieke dienstverleners en de samenleving. RADIO hoort graag via RINIS wat daar de actuele kwesties zijn, en helpt de brug te slaan naar de Haagse en Brusselse plannen en weer terug.”

Groepsfoto medewerkers RINIS en RADIO
Beeld: ©RINIS
Medewerkers van stichting RINIS en RADIO: 'Samen willen we werken aan een nog betere digitale overheid'.