Cloud computing

Leer meer over de cloud. Welke kansen en risico's bestaan er rondom het werken in de cloud bij de overheid.

Over cloud moet je meer weten

Je weet waarschijnlijk wel dat jouw gegevens meestal niet op jouw eigen computer of telefoon staan, maar zich in de ‘cloud’ bevinden. Ook weet je waarschijnlijk dat het mogelijk is servers, software en andere diensten op basis van cloud computing af te nemen. Maar hoe zit het nu precies? Wat is het verschil tussen een openbare en een privécloud, welke aanbieders zijn er. En is cloud computing eigenlijk wel veilig dat op afstand ergens op het internet bewaren van je gegevens? Wie kijken er allemaal mee als je gegevens in de cloud staan? We helpen je op weg met ons leeraanbod.

Aan de slag met het RADIO leeraanbod

Om te werken aan jouw basiskennis over de cloud bevat ons leeraanbod enkele podcasts en webinar over de cloud. Leer samen door eens een webinar of podcast in jouw teamoverleg te bespreken.

Eendaagse cursus

Wel of niet naar de cloud? Leer tijdens deze eendaagse cursus over de cloud en alles wat er bij komt kijken bij de overheid. Van concepten en oplossingen tot beveiliging. Na de zomer diverse data. Schijf je in via het formulier.

Podcast

Webinar

Cursus Cloud computing op maat

Het is mogelijk door RADIO een cursus te laten ontwikkelen over cloud computing. Voor beginners, voor gevorderden of voor experts. We helpen je graag. Neem vandaag nog contact met ons op.

RADIO helpt je op weg: vragen en antwoorden