Maand van de Digitale Fitheid

Digitale vaardigheden aanleren en bijhouden gaat niet vanzelf. Daarom hebben verschillende partijen de  handen in elkaar geslagen en maart 2022 als de Maand van de Digitale Fitheid uitgeroepen. In die maand maken medewerkers van de rijksoverheid en kenniswerkers die buiten de overheid werken tijd voor het verbeteren van hun digitale vaardigheden. Voor de overheid betekent dat 280.000 ambtenaren tenminste 1 uur aan het verbeteren van hun digitale skills werken.

Bekijk het filmpje waarin Martijn uitleg geeft over de Maand van de Digitale Fitheid.

Wat gaan we doen?

Om de maand tot een succes te maken hebben we trekkers en digicoaches nodig. Een trekker is een medewerker die in de eigen organisatie de Maand van Digitale Fitheid promoot en (mede-)mogelijk maakt. Bijvoorbeeld omdat de maand aansluit bij organisatie- en leerdoelstellingen en/of past bij de digitaliseringsopgave waar deze medewerker een taak in heeft. De trekker kan ook de rol van digicoach pakken/ zelf activiteiten organiseren. 

Digicoaches leren collega’s digitale vaardigheden aan. Zij lossen geen technische problemen op. Het kan een officiële functie zijn of je bent iemand die (specifieke) digitale vaardigheden bezit en die graag met iemand wil delen. 
Activiteiten van een digicoach zijn bijvoorbeeld: doceren (workshops, cursus, personal training), sparren, verwijzen, signaleren, tips delen, rol van buddy, aanspreekpunt. 

Ondersteunen

Om jullie te ondersteunen hebben we een toolkit laten ontwikkelen. Onderstaande afbeeldingen en documenten kunnen vrij gedownload worden en ingezet worden om bijvoorbeeld op je LinkedIn te plaatsen om bekendheid aan de Maand van de Digitale Fitheid te geven.

Social media filters en template voor Power Point presentatie

We hebben ook digitale stickers, de mogelijkheid om een foto met logo te kunnen maken, een aangeklede profielfoto en een template voor Power Pointpresentaties, met en zonder lint. Onderstaande bestanden, met handleiding, kunnen opgevraagd worden bij radio@rijksoverheid.nl.
Heb je toegang tot de Samenwerkingsruimte voor dit project, kun je ze zelf downloaden.

Het betreft:

  • Digitale sticker 1200 x 800
  • Digitale sticker 1200 x 1200
  • Foto met logo 1200 x 1200
  • Profielfoto 1200 x 1200
  • Powerpoint presentatie, met en zonder Rijksoverheidlint.
  • Intro/outro voor een filmpje.
  • Een digitale ondertekening voor je e-mail.