Maand van de Digitale Fitheid

Het aanleren en bijhouden van digitale vaardigheden gaat niet vanzelf. Daarom hebben verschillende partijen, waaronder RADIO, de handen in elkaar geslagen en maart als de Maand van de Digitale Fitheid uitgeroepen. In deze maand maken medewerkers van de overheid en alle andere kenniswerkers/beeldschermwerkers tijd voor het verbeteren van hun digitale fitheid. De vierde editie is van 1 t/m 31 maart 2025.

Doel: werk elke week 1 uur aan jouw digitale fitheid

Als we het mentale welzijn, de ontwikkeling, en het werkplezier van kenniswerkers serieus willen nemen, en tegelijk aan slagkracht en innovatie willen werken ontkomen we niet aan digitale fitheid. Voor de overheid betekent dat 280.000 ambtenaren deze maand ten minste 1 uur per week werken aan van verbeteren van kennis en skills over werken met digitale middelen speciaal voor alle kenniswerkers van Nederland. Waarom? Omdat goed omgaan met digitale devices en informatie minder frustratie, minder stress en minder fouten en zoveel meer werkplezier oplevert. Bekijk de video waarin initiatiefnemer Martijn Aslander uitlegt wat digitale fitheid is of luister eens een podcast over digitale fitheid.

Digitale fitheid en de 5 pijlers

Digitale fitheid bestaat uit 5 pijlers. Werk aan de pijlers om digitaal fit te worden.

 1. Digitaal bewustzijn
 2. Digitale hygiëne
 3. Digitale vaardigheden
 4. Persoonlijk kennismanagement
 5. Persoonlijke groei met hulp van technologie

Toolkit

Om de organisatoren, trekkers en partners te ondersteunen hebben we een toolkit laten ontwikkelen. Onderstaande afbeeldingen kun je alvast vrij downloaden en gebruiken voor bijvoorbeeld jouw LinkedIn of een nieuwsbericht. 

 • Alle beschikbare bestanden in de vorm van een handige toolkit met handleiding kun je opvragen via radio@rijksoverheid.nl.
 • Heb je al toegang tot de Samenwerkruimte voor dit project dan kun je ze gelijk downloaden. Hier vind je o.a. de flyer, formats voor sociale media en PowerPoint. Aanmelden voor de Samenwerkruimte kan via radio@rijksoverheid.nl

Activiteiten

Online MeetUp | Maand van de Digitale Fitheid 2025

Wil jij met je organisatie meedoen met de vierde editie van de Maand van de Digitale Fitheid of meer te weten komen over deze maand? Kom dan naar de MeetUps voor organisatoren.

Activiteitendata

 • Datum
 • Tijd -
 • Locatie Online | Link na aanmelding

Save the dates | Maand van de Digitale Fitheid 2025: 1 t/m 31 maart

Digitale vaardigheden aanleren en bijhouden gaat niet vanzelf. Daarom hebben verschillende partijen de handen in elkaar geslagen en maart als de Maand van de Digitale Fitheid uitgeroepen. In deze maand maken medewerkers van de (rijks)overheid en alle andere kenniswerkers/schermwerkers in Nederland tijd voor het verbeteren van hun digitale fitheid. De 4e editie start 1 maart 2025.

Activiteitendata

 • Datum -
 • Locatie Hele maand | online en fysieke bijeenkomsten

Nieuws

Abonneren op nieuws over dit onderwerp Meer nieuws