Digitale vaardigheden

De mogelijkheden van de digitale werkplek blijven veranderen. Het is daarom goed om regelmatig na te gaan of jouw vaardigheden en kennis nog up-to-date zijn. Weet je wat er van jou als medewerker van de overheid verwacht wordt, nu en in de toekomst? Hoe staat het met jouw digitale vaardigheden? En valt er nog iets bij te leren? Op deze themapagina gaan we vooral in twee aspecten van digitale vaardigheid: de operationele vaardigheden en de informatievaardigheden.

Kennis en vaardigheden up-to-date

Wat je als medewerker bij de overheid moet kunnen wordt vaak beschreven als je ‘21st century skills’. De vaardigheden die je nodig hebt om jouw werk goed uit te kunnen. Nu door technologische ontwikkelingen ons werk ingrijpend verandert.

Test jouw digitale vaardigheden

Er zijn verschillende scans om jouw digitale vaardigheden te testen op verschillende gebieden. We attenderen je graag op 2 van deze tests.

Aan de slag met operationele vaardigheden

Operationele vaardigheden gaat over het bedienen van apparaten en het kunnen gebruiken van applicaties. Ben jij iemand die het leuk vindt en de tijd neemt om nieuwe mogelijkheden te ontdekken? Een aantal tips:

Digitaal vaardig zijn gaat ook over strategische vaardigheden, zoals het hebben van een instelling gericht op ontwikkeling van digitale mogelijkheden en online samenwerken. Wil je daar meer over leren? Neem contact met RADIO op. We helpen jou en jouw team graag verder.

Werken aan informatievaardigheden

Voor het verbeteren van jouw informatievaardigheden hebben we ook enkele tips:

Hulp nodig?

RADIO kan op verschillende gebieden hulp bieden.