DigiCafé 1 met Ben van der Burg en Nizanne Kruithof

Digitalisering is meer dan ooit in het nieuws. In het DigiCafé van RADIO doen we een poging dit nieuws te duiden. Zodra het weer mag in een echt café, tot die tijd in de vorm van een opgenomen podcast. In de eerste aflevering bespreken oud-schaatser en techcommentator Ben van der Burg en Nizanne Kruithof, domeindirecteur I-interim Rijk, hun nieuws van de maand. Kijken analisten van buiten de overheid anders naar het nieuws dan onze collega’s?

Aan de orde komen onder andere: moet er een ministerie van Digitale Zaken komen, kunnen we iets doen aan de macht van grote techbedrijven, hoe gaat de overheid de informatievoorziening op orde brengen, wat vinden we van gezichtsherkenning, moeten overheden zich verplicht ethisch laten hacken,  en nog veel meer.