Digitalisering

Iedereen leert iedere dag over digitalisering, dat kan niet meer anders. Privé en in je werk gebruik je voortdurend digitale middelen. Digitalisering verandert het werk van de overheid. Wat verstaan we eigenlijk onder digitalisering, wat zijn kansen en risico’s, wat betekent het voor de dienstverlening van de overheid? Op deze pagina leer je er meer over.

Meer leren over digitalisering

Wie van snel en laagdrempelig houdt, leest de strip Donald Duck duikt in de digitale wereld. Wil je er wat dieper induiken, bekijk dan onze e-learning. Of de webinar van Peter Joosten. Een mooi introductie vormen ook de zogenaamde OMOOC’s met de titel ‘Digitalisering doet ertoe’ van de Vereniging voor OverheidsManagement (VOM) en Publiek Denken. Een mooie uitleg van de weg naar de digitale toekomst biedt het document van De Waag routekaart digitale toekomst. Het webinar Open the black box, behorende bij deze routekaart hierover gaat je zeker op weg helpen om beter te begrijpen wat digitalisering is. De schaduwkanten van digitalisering komen aan de orde in onze podcast met Corien Prins (WRR).

Het is natuurlijk het leukst als je samen met je collega’s over Digitalisering leert. RADIO kan je daarbij helpen, door gratis een cursus op maat te maken.

Verschillende manier om te leren

Sommigen vinden het leuk al spelende te leren.

  • Het spel Techtwijfels leert je na te denken over de kansen en risico’s van technologie.
  • Of verbeter je online dienstverlening en speel het online spel Optimaal Digitaal.
  • Het platform Digital SkillUp biedt gratis e-learnings aan over digitalisering.
  • Er zijn ook toolkits om zelf aan de slag te gaan. Maar misschien is de beste leermethode wel door het gewoon te doen. Bij Digicampus werken overheid, markt, wetenschap en burgers samen aan de publieke dienstverlening van de toekomst.

Cursus op maat

Het is natuurlijk het leukst als je samen met je collega’s over digitalisering leert. Dat kan je doen door bovenstaande links te bekijken en misschien in je afdelingsoverleg eens te bespreken. Maar je kan ook contact opnemen met RADIO. We ontwerpen graag een cursus over digitalisering op maat.

Blijf op de hoogte