AI en Generatieve AI

Leer meer over AI en generatieve AI. Begrijp de mogelijkheden en risico's voor jouw werk bij de overheid. 

Hier moet je meer over weten

AI en Generatieve AI. Iedereen heeft het er over. Aan de lopende band verschijnen onderzoeksrapporten, worden pilots gedaan, investeren we in toepassingen van deze technologieën. Maar wat is AI eigenlijk? En wat is generatieve AI (GenAI)? Hoe werkt een algoritme? Wat is het verschil tussen 'machine learning' en 'deep learning' en wat zijn 'large language models'? Tijd om je verder in dit onderwerp te verdiepen. Want enige basiskennis over dit onderwerp is een vereiste. We helpen je op weg met ons leeraanbod.

Leeraanbod RADIO: zelf aan de slag

Om te werken aan jouw basiskennis over AI bevat ons leeraanbod verschillende webinars en podcasts. Ook is het meerdere keren per jaar mogelijk voor medewerkers bij de (rijks)overheid mogelijk een cursus over veilig gebruik van GenAI te volgen.

Webinar terugkijken

Podcast luisteren

Korte basiscursus volgen: Ontwikkelingen GenAI en toepassing binnen de overheid

Wil jij meer weten over kansen, risico’s van GenAI en hoe je daarmee om moet gaan in jouw werk als medewerkers bij (rijks)overheid? We organiseren deze cursus van een dagdeel meerdere keren per jaar voor medewerkers bij de overheid. Meld je per mail aan voor deze cursus

Volg via Leer- en Ontwikkelplein: Masterclass AI en Big Data

RADIO en het Leer- en Ontwikkelplein zijn partners. Samen verzorgen zij voor de  aangesloten ministeries OCWSZW en VWS verschillende cursussen zoals de Masterclass AI en Big Data. Werk je bij één van deze ministeries? Houd dan het aanbod in de gaten via de website van Leer- en Ontwikkelplein.

RADIO op maat

Bij verschillende ministeries verzorgen we voor teams op maat de Cursus AI: Wat is de impact op ons werk? Bekijk de pagina met de opzet van deze cursus op maat. Wil je meer weten over deze cursus of heb je een andere leervraag op het gebied van AI. We helpen je graag. Neem vandaag nog contact met ons op.

RADIO helpt je op weg: vragen en antwoorden