AI en Generatieve AI

Leer meer over AI en generatieve AI. Begrijp de mogelijkheden en risico's voor jouw werk bij de overheid. 

Over AI moet je meer weten

AI en Generatieve AI. Iedereen heeft het er over. Aan de lopende band verschijnen onderzoeksrapporten, worden pilots gedaan, investeren we in toepassingen van deze technologieën. Maar wat is AI eigenlijk? En wat is generatieve AI (GenAI)? Hoe werkt een algoritme? Wat is het verschil tussen 'machine learning' en 'deep learning' en wat zijn 'large language models'? Tijd om je verder in dit onderwerp te verdiepen. Want enige basiskennis over dit onderwerp is een vereiste. We helpen je op weg met ons leeraanbod.

Aan de slag met het RADIO Leeraanbod

Om te werken aan jouw basiskennis over AI bevat ons leeraanbod verschillende webinars en podcasts. Ook kunnen medewerkers bij de overheid onze cursus over GenAI te volgen. Of leer samen door eens een webinar of podcast in jouw teamoverleg te bespreken.

Microlearning

Een serie van microlearnings over ethische dilemma's die specifiek rondom AI spelen. Ontdek in deze leersnacks waarom we zenuwachtig worden van AI en of AI te reguleren is. Bekijk de leersnacks over Ethiek en AI.

Podcast

Webinar

Korte basiscursus

Wil jij meer weten over kansen, risico’s en hoe je daarmee om moet gaan in jouw werk als medewerkers bij (rijks)overheid? Meld je aan voor interesselijst voor deze cursus

Cursus over AI op maat

Bij verschillende ministeries verzorgen we voor teams op maat de Cursus AI: Wat is de impact op ons werk? Bekijk de pagina met de opzet van deze cursus op maat. Wil je meer weten over deze cursus of heb je een andere leervraag op het gebied van AI. We helpen je graag. Neem vandaag nog contact met ons op.

RADIO helpt je op weg: vragen en antwoorden