16 september RADIO Webinar: Neurotechnologie
Activiteitendata
- -
- Online | Link via Online Seminar na aanmelding
Volg het RADIO Webinar over neurotechnologie met prof. dr. Pim Haselager. Ontdek wat het eigenlijk is, hoe het zich ontwikkelt en wat de rol van de overheid is? Meld je vandaag nog aan.
Ontwikkeling van neurotechnologie
Neurotechnologie, wat is dat eigenlijk, waar gaat dat over? De term duikt af en toe op in het nieuws met berichten over het aansturen van ledematen van mensen met een handicap of over breinimplantaten waarmee je hersensignalen kunt uitlezen. Science fiction? Nee, er kan al een heleboel en ontwikkelingen gaan snel. In dit webinar vertelt Pim Haselager van de Radboud Universiteit wat het is en hoe de technologie zich ontwikkelt. En ook waarom het belangrijk is voor de overheid om zich hier mee bezig te houden.
Inhoud webinar
Neurotechnologie richt zich op de interactie van technologie met de hersenen en het zenuwstelsel. Al jaren werken wetenschappers aan de mogelijkheden om hersenen te stimuleren en uit te lezen. En ook om ledematen aan te sturen of andere functies te activeren. Dat kan met elektroden op de schedel, maar ook met breinimplantaten. Vooral in de medische wereld zijn neurotechnologieën al wijdverspreid, maar andere toepassingen zijn in aantocht. Interactie met de hersenen of ingrijpen in het brein, dat zijn zaken om serieus te nemen. Dat gaat over veiligheid: medische zorgvuldigheid, de betrouwbaarheid van de technologieën, maar ook de bescherming van de data die uit de hersenen worden opgehaald of gemanipuleerd. Wat zijn mogelijke gevolgen voor individuen en voor de samenleving? En welke rol moet de overheid daar innemen?
In dit webinar gaan we in op 3 vragen:
1. Wat is neurotechnologie: waar hebben we het over?
2. Waarom is het nu belangrijk: wat zijn de ontwikkelingen?
3. Hoe moeten we er mee omgaan: wat is de rol van de overheid?
Aanmelden webinar
RADIO werkt voor de uitvoering van dit webinar samen met Online Seminar. Je kunt je via Online Seminar aanmelden voor dit webinar.