E-learnings RADIO nu ook beschikbaar voor medeoverheden

VNG Realisatie en RADIO starten een proef om online lesmateriaal van RADIO toegankelijk te maken buiten de Rijksoverheid.

Beeld: ©RADIO

Kennisuitwisseling tussen overheden

Sinds september hebben 14 gemeenten, 1 provincie en 1 waterschap toegang tot het RADIO-leerplatform. De medewerkers van deze organisaties kunnen gebruik maken van de e-learnings die RADIO met samenwerkingspartners zoals RDDI, Logius, ICTU en CIO Rijk hebben ontwikkeld.

De e-learnings van RADIO bieden ambtenaren een laagdrempelige introductie tot diverse thema’s op het gebied van digitalisering. De gemiddelde duur van een e-learning is 20 minuten. Bij medeoverheden blijkt vooral veel interesse te zijn in onderwerpen als actieve openbaarmaking, informatiehuishouding en datagedreven werken.

Materiaal medeoverheden ook beschikbaar voor Rijksoverheid

Onder de proef valt ook dat het RADIO Leerplatform plek biedt aan lesmateriaal dat medeoverheden hebben ontwikkeld. Rijksmedewerkers krijgen hiermee toegang tot inzichten en gelijksoortige vraagstukken die spelen bij medeoverheden.

Na deze proef zullen andere vormen van gezamenlijke kennisontwikkeling verder worden verkend.

Ook interesse?

Heb je als gemeente, provincie of waterschap ook interesse? Houd dan de website van VNG in de gaten als na de proef bekend wordt hoe we verdergaan. Voor vragen kun je contact opnemen met gripopinformatie@vng.nl.

Wil je als niet-rijksambtenaar eerst een kijkje nemen op het RADIO-leerplatform? Neem hiervoor contact op met radio@rijksoverheid.nl.