Het inschrijfproces

Of je de inschrijving zelf kunt doen en hoe dat precies gaat, is afhankelijk van het departement waar je werkt. In het algemeen is de procedure voor inschrijving als volgt:

Stap 1 - Welk leermanagementsysteem?
In principe doe je de inschrijving in het leermanagementsysteem (hierna LMS) van je eigen departement. Dit is in elk geval verplicht voor de departementen BZK, I&B, EZK en LNV. Kijk op Leer-Rijk welk LMS jouw organisatie gebruikt (dit kan ook Leer-Rijk zelf zijn). Als jouw organisatie er niet bijstaat, neem dan contact op met de adviseur Leren & Ontwikkelen/Opleidingen of de HR-adviseur van jouw organisatie. Ook voor vragen kun je het beste daar terecht.

Stap 2 - Leeractiviteit boeken
Zoek vervolgens in het LMS van jouw departement de leeractiviteit op. Tik hiervoor de volledige titel in. Controleer goed of het exact om dezelfde leeractiviteit gaat. Soms is bijvoorbeeld een leeractiviteit online en klassikaal beschikbaar.

Daarna vul je alle verplichte velden in, zoals uitvoeringsdatum en locatie, en verstuur je de aanvraag. Jouw leidinggevende krijgt dan automatisch een bericht. Let erop dat je leidinggevende binnen twee weken jouw aanvraag accordeert. Zolang er geen goedkeuring is, word je niet aangemeld bij de leverancier van de leeractiviteit. 

Stap 3 - Bevestiging deelname
Na goedkeuring wordt je inschrijving bij de leverancier geregeld. Je krijgt daarvan een bevestiging van de leverancier. Meestal kun je in het LMS of in Leer-Rijk een overzicht bekijken van jouw actuele inschrijvingen.

NB - Check de voorwaarden
Wil je een geboekte leeractiviteit annuleren of aanpassen? Let dan goed op de termijn daarvoor. Bij een niet-tijdige aanpassing of annulering kunnen kosten in rekening worden gebracht.