Al 440 collega's gestart met de e-learning actieve openbaarmaking

Sinds 20 juli van dit jaar kunnen alle Rijkscollega’s de e-learning ‘Actieve openbaarmaking’ volgen, ontwikkeld door RDDI in samenwerking met RADIO. Er zijn twee varianten beschikbaar, één voor Rijksmedewerkers en één voor leidinggevenden.  

De e-learning gaat in op het waarom, het wat en het hoe van actieve openbaarmaking: waarom maakt de overheid steeds meer informatie actief openbaar, wat wordt er actief openbaar gemaakt en hoe doe je dat - ofwel, wat betekent het voor jouw werk. 
 

Animatie actieve openbaarmaking
Beeld: ©Rijksoverheid

Inmiddels zijn al 440 Rijkscollega’s met de e-learning gestart. Zorg er ook voor dat ook jouw kennis op dit vlak up-to-date is, zodat ook jij bij kunt dragen aan een transparantere overheid. De e-learning is onder de tegel Overheidsinformatie beschikbaar op het e-learningplatform van RADIO 

Werk jij bij rijksoverheid en wil je de e-learning ook volgen? Log dan in op het e-learningplatform van RADIO. Heb je nog geen account? Dan kun je dat daar gratis aanmaken.

Naast deze e-learning heeft RADIO een themapagina Informatiehuishouding, met verwijzingen naar filmpjes, handleidingen en infographics samengesteld.