Kick off Maand van de Digitale Fitheid

Dinsdag 1 maart was de kick off van de Maand van de Digitale Fitheid. Een maand lang aandacht in de pers, op de werkvloer en bij beslissers. Als we het mentale welzijn, de ontwikkeling, en het werkplezier van kenniswerkers serieus willen nemen, en tegelijk aan slagkracht en innovatie willen werken ontkomen we niet aan digitale fitheid.

Kick off Maand van Digitale Fitheid
Beeld: ©RADIO

Aftrap

In Seats2Meet Utrecht CS kwamen zo’n 60 professionals en ambassadeurs bij elkaar om de maand gezamenlijk af te trappen aan de hand van een talkshow vol interessante gasten. Ook waren er subsessies te volgen waarin je gelijk aan de slag kon gaan met je digitale fitheid.

De aftrap is hier terug te kijken.

Boekpresentatie

Tijdens de opening werd het boek ‘Ons werk is Stuk’ van Martijn Aslander, Arjan Broere en Mark Meinema gepresenteerd. Arre Zuurmond, Regeringscommissaris Informatiehuishouding nam het eerste exemplaar in ontvangst. David Allen, auteur van Getting Things Done, werd geÏnterviewd over werk en werkdruk.

Kijk hier de boekpresentatie terug.

Interview met de regeringscommissaris Informatiehuishouding Arre Zuurmond

Door de komst van de Wet open overheid (Woo) op 1 mei is het nog belangrijker dat medewerkers van het Rijk informatie goed verwerken en bewaren. Dan zijn documenten ook sneller te openbaren. De campagne #Lekkeroporde en de Maand van Digitale Fitheid ondersteunen daarbij. De op 1 januari gestarte regeringscommissaris Informatiehuishouding Arre Zuurmond juicht de aandacht toe: “De overheid moet, veel meer dan nu het geval is, uitgaan van actieve openbaarmaking.” 

Lees hier het interview met Arre Zuurmond.

Grand finale

Op 31 maart wordt de campagne feestelijk afgesloten. Je bent van harte welkom, meld je aan via de website van RADIO. 

Maar let wel: VOL is VOL.