Podcastserie Ethiek in de praktijk van het CIP

Onze partner, het Centrum Informatiebeveiliging en Privacybescherming (CIP), heeft weer een nieuwe podcastserie opgenomen. Onder de titel Ethiek in de praktijk verschijnen in de periode juli - september 6 afleveringen van 20 minuten.

Podcastserie Ethiek in de praktijk
Beeld: ©CIP

Aflevering 1. Als het moet, maar niet mag

In deze eerste aflevering zijn te gast Koen Versmissen (eigenaar Goedzo data-ethiek) en Mark Jansen (Dirkzwager). Als respectievelijk adviseur en advocaat bespreken zij onder meer de cases van Santander. Want wat doe je als iets vanuit ethisch opzicht eigenlijk zou moeten gebeuren, maar van de rechter niet mag? Over dit en andere praktische ethische dilemma’s zijn ze in gesprek met host Robin Rotman.

Ethiek in de praktijk. Afl. 1 Als het moet, maar niet mag

Aflevering 2. Ethisch besef op de werkvloer (bij de overheid)

Aflevering twee gaat over ethisch besef op de werkvloer. Host Robin Rotman praat hierover met Anne-Marie Buis (manager van het Rijksbrede programma Dialoog en Ethiek) en Koen Versmissen (eigenaar Goedzo data-ethiek). Hoe kijken ambtenaren inmiddels aan tegen ethiek? Wat zijn de verantwoordelijkheden van de medewerker en organisatie in deze? Eén van de uitgesproken standpunten is dat je ethisch besef kunt trainen als een spier.  

Ethiek in de praktijk. Afl. 2 Ethisch besef op de werkvloer (bij de overheid)