Kijk nu het webinar terug 'Hoe zorgen we voor zinnige zorg met digitalisering'

Op 21 april gingen oud-minister van VWS Ab Klink en arts/onderzoeker Saskia Haitjema van UMC Utrecht in discussie hoe we kunnen zorgen voor zinnige zorg mét digitalisering? Je kunt het webinar nu terugkijken.

Webinar Hoe zorgen we voor zinnige zorg met digitalisering

In de gezondheidszorg worden steeds meer gegevens digitaal verzameld. Deze data bieden samen met slimme rekenmodellen de mogelijkheid om de zorg te verbeteren, bijvoorbeeld door het persoonlijker maken van de zorg of het verhogen van de efficiëntie. Maar hoe zorgen we voor zinnige zorg met digitalisering? Wat zijn de lokale en globale uitdagingen waar je tegenaan loopt als je probeert digital health te ontwikkelen en te implementeren, en hoe creëer je waarde? Saskia Haitjema en Ab Klink gaan daarover in discussie onder leiding van Wouter van Solinge (UMC Utrecht).

Digitale zorg
Beeld: ©Unsplash

Over de sprekers

Saskia Haitjema is arts en onderzoeker in het UMC Utrecht waar zij het data-innovatieteam leidt vanuit de afdeling Centraal Diagnostisch Laboratorium. Haar doel is het personaliseren van de diagnostiek op basis van routinezorggegevens. Ze leidde mede het Applied Data Analytics in Medicine programma (nu afdeling Digital Health) en was binnen het ministerie VWS betrokken bij de ontwikkeling van het Hulpmiddel Handelingsruimte en de Leidraad Medische AI.

Ab Klink is sinds 2021 Strategisch Adviseur bij Strategy&/PWC en is met name actief in Duitsland, het Midden-Oosten en Nederland. Daarvoor was hij lid van de Raad van Bestuur van zorgverzekeraar VGZ met de portefeuille zorg. Voor die tijd was hij Minister van VWS en lid van de Eerste Kamer. Sinds 2010 is hij hoogleraar Zorg, arbeidsmarkt en politieke sturing aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Over de moderator:
Wouter van Solinge is afdelingshoofd / hoogleraar Laboratoriumgeneeskunde en ambassadeur Digital Health van het UMC Utrecht.