Tech trends 2023: terugblik

Het was al weer even geleden dat deelnemers in een lange rij stonden voor een evenement in het auditorium op de Turfmarkt. Maar op 29 augustus was het zover: de Tech trends 2023-bijeenkomst die RADIO organiseerde in samenwerking met Bureau ABD en NLDigital trok veel geïnteresseerden en was een groot succes.

3D voorstelling

Kick-off

Ronald van den Hoogen, manager van de Rijksacademie voor Digitalisering en Informatisering Overheid (RADIO) opende met de mededeling dat de bijeenkomst in twee opzichten een kick-off is. Het is de start van een samenwerking tussen Bureau ABD en RADIO die heeft geleid tot de opdracht aan RADIO om topambtenaren op te leiden. De Tech trends 2023-bijeenkomst was dan ook onderdeel van het Zomerprogramma van Bureau ABD.

Het is tevens de start van een samenwerking tussen RADIO en NLDigital, een collectief van ICT-bedrijven. Eind vorig jaar lanceerde NLDigital het Manifest Digitale Overheid. Eén van de punten daarin is het aanbod om kennis en ervaring te delen met topambtenaren. Bijvoorbeeld via 1-op-1 coaching, werkbezoeken, ‘I-stages’ en als inhoudelijke klankbordgroep.

Negen bedrijven

De volgende negen bedrijven presenteerden hun ‘Tech trend’: Capgemini, Google, Salesforce, IBM, CGI, Ordina, KPN, Microsoft en Equinix. Als je er niet bij kon zijn, maar wel interesse hebt in de inhoud van de bijeenkomst, stuur dan een mail naar radio@rijksoverheid.nl, dan sturen we de presentaties toe. Ook als je interesse hebt in het aanbod van NLDigital, kun je dit mailadres gebruiken.

Zomerse traditie

Vanwege het succes van de bijeenkomst, is het voornemen van RADIO van de Tech trends-bijeenkomst een zomerse traditie te maken. En…omdat deze keer alleen maar mannelijke sprekers op het podium stonden, zullen we dat volgend jaar compenseren door alleen maar vrouwelijke sprekers toe te laten.