Maand van de Digitale Fitheid 2024 in volle gang

De 3e editie van de Maand van de Digitale Fitheid startte vrijdag 1 maart officieel tijdens een kick off event vol sprekers en workshops. De maand is in volle gang. Voel jij je al digitaal fitter?

Marie Louise Borsje aan het woord op podium naast mede initiatiefnemer Martijn Aslander en dagvoorzitter
Beeld: ©Digitale Fitheid / Ester Overmars Fotografie
Initiatiefnemer Marie Louise Borsje aan het woord samen met mede initiatiefnemer van de Maand van de Digitale Fitheid, Martijn Aslander

Openingsevent vol sprekers en workshops

De kick off ging over het nut van digitaal fit zijn, wijzer omgaan met schermtijd, het belang van echte aandacht voor elkaar, je focus verbeteren, digitaal welzijn en onderzoek, en veel meer. Organisaties die mee willen doen met de Maand denken dat er veel geld, tijd en moeite voor nodig is om iets te organiseren,’ zegt Marie Louise Borsje van RijksAcademie voor Digitalisering en Informatisering Overheid (RADIO). 'Maar soms maken organisaties het zichzelf een beetje te moeilijk. Vraag gewoon een collega op de werkvloer die nét wat meer weet dan anderen over digitale tools, persoonlijk kennismanagement of digitale veiligheid, en laat die een praatje houden.' RADIO is samen met Stichting Digitale fitheid initiatiefnemer van de Maand.

De noodzaak van digitale fitheid wordt steeds duidelijker.

Lees meer over noodzaak van digitaal fit zijn

Wil je meer weten over nut van digitaal fit zijn, wijzer omgaan met schermtijd, focus. En al die andere leerzame en inspirerende zaken die je gemist hebt als je niet bij de Kick off was. Lees dan het hele artikel op de campagnewebsite van de Maand.

Bekijk de agenda en doe ook mee!

Ben je enthousiast geworden. Of zoek je nog een leerzame activiteit. RADIO biedt ook de komende weken nog verschillende activiteiten aan. Bekijk de RADIO agenda. Hier vind je ook de link naar het landelijk aanbod tijdens de maand.

Bronnen

Dit is een korte bericht gebaseerd op het achtergrondartikel gepubliceerd op de campagnewebsite van de Maand van de Digitale Fitheid. Dit artikel is geschreven door onze verhalenvanger Cathelijne Esser. De foto's zijn gemaakt door Ester Overmars.