16 mei RADIO Rijkshub Toer Assen

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Overcingellaan 5, Assen

Meer informatie over Rijkshub Assen. Bekijk ook goed het kopje over toegang.

RADIO komt naar je toe. Maak kennis met RADIO en ons aanbod. En natuurlijk leren we jou ook graag kennen. Wil je deelnemen aan een sessie? Meld je dan vandaag nog aan. Tot in Assen of op 4 juni in Lelystad!

Beeld: ©RADIO / Josje Deekens Fotografie
RADIO Rijkshub Toer: elkaar leren kennen & korte sessies. Naast collage van profielfoto's van teamleden van RADIO

Over de Rijkshub Toer: leren kennen en inhoudelijke sessies

We bezoeken het hele jaar verschillende Rijkshubs om kennis te maken met jou. En zodat jij ons kan leren kennen. Op 16 mei starten we de toer in Assen. Op 4 juni komen we naar Lelystad. We laten graag zien wat er allemaal mogelijk is om de overheid en haar medewerkers verder te ontwikkelen op het gebied van digitalisering. Op elke Rijkshub zijn we zichtbaar aanwezig, zodat je ons makkelijk kunt vinden. Je kunt ons aanspreken en vragen stellen over al ons leeraanbod. Of inschrijven voor korte sessies die wij ter plekke verzorgen. Zo krijg je meteen een fijne portie eigen leerervaring in de Rijkshub. Tot dan. Wij hebben er zin in!

Programma

Op donderdag 16 mei kun je de volgende sessies volgen:
1.    10:00-11:00 uur | Getting Things Done door Lykle de Vries | zaal 0.04
2.    11:00-12:00 uur | AI bij het Rijk: een korte introductie door Marijke Abrahamse | zaal 0.05 
3.    13:00-14:00 uur | De Team Werkovereenkomst door Lykle de Vries | zaal 0.04
4.    10:00-16:00 uur | Testlab met Mira van den Oever en andere teamleaden | Centrale plek in de hub

Over de sessies

Korte uitleg over de inhoud van de sessies:

  • Getting Things Done: Hoe houd je je werk overzichtelijk? Hoe zorg je ervoor dat je vandaag werkt aan wat vandaag belangrijk is, en dat je ook je eigen batterij opgeladen houdt? Leer de basistechnieken van Getting Things Done, om (weer) overzicht te creëren, en te zorgen dat je jouw hoofd vrij hebt om over werk na te denken, in plaats van aan werk.
  • AI bij het Rijk: een korte introductie: Artificiële intelligentie bestaat al lang, maar het beschikbaar komen van ChatGPT op het internet eind 2022 zorgde voor een enorme piek in de aandacht voor deze technologie. De Hub-sessie biedt een algemene inleiding over AI en Generatieve AI en gaat in op ontwikkelingen binnen de overheid. Het gaat over kansen, maar ook over risico’s, beperkingen en ethische vraagstukken.
  • De Team Werkovereenkomst: Op hoeveel plekken hebben jij en je team digitale informatie staan? Werk je ook nog in projecten met collega's buiten je team, dan komen er nóg meer kanalen bij. Zou je met je team meer willen experimenteren met verschillende toepassingen? Met de Team Werkovereenkomst spreek je met elkaar af welke informatie in welk kanaal of toepassing hoort en welke werkwijze jullie prettig vinden.
  • Testlab: We werken graag met jou samen om onze communicatie beter te maken. Vandaar dat we graag een tekst die op onze website staat door jou laten testen. Een korte test waarin we je vragen om de tekst te lezen en je bevindingen met ons delen. Zodat we nog beter weten wat jij wilt. Je vindt ons testteam in Assen en Lelystad.

Aanmelden

We geven jou de mogelijkheid om op elke hub verschillende korte sessies te volgen. Vriendelijk verzoek om je even aan te melden, dan weten wij hoeveel stoelen we klaar moeten zetten.