Webinar: Aan de slag met AI binnen de Overheid met Marloes Pomp

AI gaat voor grote veranderingen zorgen in onze samenleving en economie en heeft de potentie om maatschappelijke uitdagingen op te lossen. Voorbeelden van toepassingen van AI halen regelmatig het nieuws, denk aan zelfrijdende auto’s en het beter stellen van medische diagnoses. Ook steeds meer overheidsorganisaties hebben de ambitie om met AI aan de slag te gaan, maar hoe doe je dat nou eigenlijk? Hoe start je zelf een AI experiment en waar moet je zoal op letten?

Diverse overheidsorganisaties hebben meegedaan aan het AI pilot programma, dat werd georganiseerd door het Data Science Initiative, een initiatief van de gemeente Den Haag. De resultaten en lessons learned zijn gebundeld in een publicatie die tijdens het webinar zijn gelanceerd.

Tijdens dit webinar krijg je praktische tips en meerdere handleidingen over hoe je zelf met AI kunt experimenteren: Hoe geef je een AI pilot vorm? Welke stappen moet je dan doorlopen? Hoe kies je het beste AI model voor jouw project? Hoe werkt het eigenlijk als je satellietbeelden of luchtfoto's wilt gebruiken? Ook komt een aantal concrete casussen aan bod van o.a de gemeente Den Haag, Rijkswaterstaat, het ministerie van Sociale Zaken en Logius/ Digicampus.

Na dit webinar weet je hoe je kunt leren door te doen, zodat je ontdekt hoe AI de eigen processen raakt. En hoe je daarna kunt opschalen en implementeren, binnen de eigen organisatie of in samenwerking met publiek-private partnerschappen zoals de Nederlandse AI Coalitie.

Webinar Aan de slag met AI binnen de Overheid

Verder is hier de documentatie te vinden:
https://datascienceinitiative.eu/projects/ai-overheid/

Rapporten en initiatieven, die zijn genoemd tijdens het webinar:
Website Nationale AI Coalitie
AI Songfestival
Workbench Digicampus
Rapport: Verantwoord datadelen voor AI