Doe mee aan de warming up op 14 december voor de Maand van de Digitale Fitheid met Martijn Aslander

Maart 2022 wordt de Maand van de Digitale Fitheid. Een hele maand lang staat het verbeteren van digitale skills in de spotlights. Bij de 21st Century Skills wordt het digitale geletterdheid genoemd: informatievaardigheden, mediawijsheid, computional thinking en digitale vaardigheden. Vaardigheden die o zo belangrijk zijn, maar die door de drukte van iedere dag, er veelal bij inschieten. Daarom: een themamaand. 

Logo Maand van de Digitale Fitheid
Logo van de Maand van de Digitale Fitheid

De ambitie

Vier miljoen kenniswerkers besteden in deze maand (tenminste) 60 minuten aan het verbeteren van hun digitale fitheid. Er zijn enthousiaste deelnemers uit verschillende sectoren. Ieder ‘regelt’ zijn/haar eigen deel. De Rijksoverheid hoeft slechts 135.000 kenniswerkers (aantal medewerkers in rijksdienst) te bereiken. Een makkie dus.  

Hoe gaan we dit doen?

Door iedereen die ook maar iets handiger is dan zijn of haar collega met apps, devices, digi-spullenboel, knoppenkennis of goed is in kennismanagement, informatiebeheer, cybersecurity of … - vul maar iets in wat met digitale skills te maken heeft - ertoe te bewegen om deze kennis te delen in maart als digicoach, digimaatje, buddy....  60 minuten dat is zo gepiept: een workshop, een webinar kijken, podcast luisteren, Youtube/Tiktokfilmpjes, over kantoorapplicaties, online meetings, zoeken en vinden op internet, over vloggen, over veilig internetten, over... ga zo maar door.

Interesse?

Doe mee met de eerste warming up. Martijn Aslander vertelt over digitale fitheid en over de campagneplannen. Wil je meedoen? Aanmelden kan via radio@rijksoverheid.nl 

Kun je er niet bij zijn, maar wil je wel op de hoogte worden gehouden over de Maand van de Digitale Fitheid? Stuur een mail naar radio@rijksoverheid.nl.

Wanneer?

Datum: Dinsdag 14 december

Tijd: 11.00 – 12.30 uur

Plaats: online via webex