Luister naar de podcast over digitale fitheid met Marijke Roskam

Op 1 maart 2024 start de Maand van de Digitale Fitheid. In aanloop naar deze maand verschijnen er nieuwe podcast over digitale fitheid. Deze keer gaan we in gesprek met Marijke Roskam.

Digitale fitheid komt niet vanzelf

Digitale fitheid is net als mentale en fysieke fitheid iets wat niet vanzelf komt en onderhoud nodig heeft. In deze podcast voert Lykle de Vries, RADIO, gesprekken met mensen die soms wel en soms niet digitaal fit zijn. Je hoort hoe digitale fitheid voor hen werkt en wat ze doen om fit te blijven.

Beeld: ©RADIO & PvdA Fryslân
Maand van de Digitale Fitheid: Luister de Podcast Digitale Fitheid met Marijke Roskam: "Je moet je eigen waterlijn goed aangeven."

Podcast met Marijke Roskam

"Je moet je eigen waterlijn goed aangeven", aldus Marijke Roskam een bekende moderator en politica. Marijke bespreekt hoe ze haar digitale hulpmiddelen en informatie beheert, waarbij ze het belang van organisatie en overzicht benadrukt. Ze vertelt over haar gebruik van Notion en een Samsung tablet om haar werk als moderator en politicus bij te houden. Marijke benadrukt ook het potentieel van tools zoals Slido voor het verbeteren van democratische processen en het vergroten van de betrokkenheid bij het publiek. Tot slot tips voor het verbeteren van digitale fitheid in de samenleving en stelt ze voor om te focussen op collectieve wensen en doelen. Het gesprek benadrukt de noodzaak van voortdurend leren en aanpassen in het digitale tijdperk. Luister de podcast met Marijke Roskam

MeetUps voor organisatoren Maand van de Digitale Fitheid

Wil je met jouw team of organisatie meedoen aan de Maand van de Digitale Fitheid? Kom dan dit jaar nog naar de laatste MeetUp voor organisatoren. Op maandag 18 december bij Seats2meet, Utrecht Centraal. Meer informatie en aanmelden.

Abonneren op de podcast

Wil je vanzelf alle afleveringen van de Podcast Digitale Fitheid ontvangen? Abonneer je dan op de podcast in je favoriete podcast app. Bijvoorbeeld via één van onderstaande links: