Inspiratie en tips van RADIO voor het nieuwe leerjaar

Het RADIO Leerjaar voor 2023 en 2024 is officieel geopend. Een dag vol inspiratie en 5 tips voor een frisse start voor leren en professioneel werken bij de overheid op het gebied van digitalisering. 

Bedanken, inspireren en zelf aan de slag 

De opening is een nieuwe traditie voor de RijksAcademie voor Digitalisering en Informatisering Overheid, RADIO, waarmee we onze gastdocenten, gastsprekers en relaties bedanken en graag vooruitkijken naar het komende leerjaar. In de ochtend gingen gastdocenten en gastsprekers aan de slag met een workshop presenteren. Hoe spreek je voor een groep mensen? Waar let je dan op? Waardevolle lessen en de deelnemers konden gelijk zelf aan de slag. Tijdens een tweede workshop ervaarden adviseurs op het gebied van leren en ontwikkelen en communicatie hoe je zelf een leersnack kunt maken. RADIO bood hen tijdens deze dag de mogelijkheid om te ontdekken wat deze nieuwe leervorm voor hun organisatie kan betekenen. Dit leverde veel enthousiaste reacties op en tegelijkertijd werden er waardevolle nieuwe contacten gelegd.

Leerjaar officieel geopend

Ronald van den Hoogen opende 's middags namens RADIO officieel het nieuwe leerjaar. Daarna was het tijd voor een inspirerend verhaal van Lieke Lamb over 'Women in Tech'. Lieke zette de aanwezigen aan het denken over vrouwen in de techwereld. 

"Teamleren en maatwerk voor alle medewerkers van de overheid die leren van elkaar op een leuke manier. Dat is wat RADIO doet en je het komende jaar ook weer van ons mag verwachten", aldus Ronald van den Hoogen, manager RADIO.

De 5 tips voor komende leerjaar

Het RADIO Leerjaar is officieel geopend en biedt veel activiteiten voor het komende jaar. De 5 tips van RADIO voor het komende leerjaar op een rijtje na een leerzame dag bij onze overburen: The Hague Tech.

  1. Benader ons met jouw leervraag. Samen maken we een opleiding op maat voor jouw team of organisatie. Mail naar radio@rijksoverheid.nl of lees onze werkwijze.
  2. Ken je de 90 leersnacks van RADIO al? Bekijk ze eens. Ze gaan over beveiliging, bruikbaarheid, duurzaamheid, ethiek, privacy, juridische kwesties en toegankelijkheid. Je vindt ze allemaal terug op de pagina Microlearnings
  3. Lieke Lamb, verbreedde onze blik op het techveld. Er zijn ook heel veel vrouwen die een goed verhaal over tech kunnen vertellen. Kijk bijvoorbeeld eens op Taskforce Diversiteit & Inclusie, initiatief Ministerie van Economische Zaken en Kliomaat en NLdigital. Of vraag het Lieke zelf. Ze nodigde de aanwezigen hier ook toe uit.
  4. Jij kunt zelf ook een bijdrage leveren aan leren binnen de overheid. Leren is netwerken. Heb je kennis over de onderwerpen van RADIO? Meld je dan aan via radio@rijksoverheid.nl
  5. Bekijk het aanbod van onze partners. RADIO werkt graag samen. Tijdens de opening waren onze partners aanwezig, o.a. CIO Rijk, RINIS, I-Interim Rijk, CIP en de Rijksacademie. Neem ook eens een kijkje bij hun aanbod. 

Een mooi leerjaar gewenst namens alle medewerkers van RADIO.

Beeld: ©RADIO
Inspiratie en tips van RADIO voor het nieuwe leerjaar