27 mei Cursus Introductie in IT: Rollen en Terminologie

Activiteitendata

  • Datum -
  • Locatie Bar Beton | naast Utrecht Centraal

Meer informatie over locatie op website Bar Beton

Deze 2-daagse cursus is vol. Je kunt je voor de wachtlijst opgeven via het aanmeldformulier.

Aan de slag

Ga tijdens een gratis 2-daagse introductiecursus op maandag 27 mei en vrijdag 31 mei aan de slag met veelvoorkomende rollen en termen van de IT-afdeling. De cursusdagen duren van 9:30-16:30 uur. Heb je geen IT-achtergrond en zoek je meer verbinding met je IT-collega’s? Meld je vandaag nog aan voor deze gratis introductiecursus. In 2 dagen ga je aan de slag met de meest voorkomende rollen en termen van een IT-afdeling. Ontdek hoe je straks op de werkvloer kan meepraten over actuele technologische vraagstukken.

Theorie, praktijkopdrachten en gastsprekers

Deze introductiecursus bestaat uit zowel theorie, demo’s als praktijkopdrachten en discussies met medecursisten onder begeleiding van een ervaren docent. Gastsprekers vanuit de overheid nemen je mee in de laatste ontwikkelingen. Na afloop van deze cursus heb je een duidelijk beeld van wat zich afspeelt op een IT-afdeling. Je weet welke verschillende functies er zijn en wie je waar voor nodig hebt.

Inhoud cursus

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Historie van IT, van mainframe naar cloud
  • Hedendaagse IT-rollen zoals: IT-architect, Cloud specialist, Data Engineer, Data Scientist, Functioneel Beheerder, Application Developer, Scrummaster, DevOps Engineer
  • IT-jargon zoals: agile werken, user stories, informatiebeveiliging, algoritmes, big data, data cleansing, on- en off premises, Service Level Agreements
  • Recente ontwikkelingen in IT: datawarehouse, business intelligence, AI en Generatieve AI, cloud computing (IaaS, PaaS SaaS)

Voor wie?

Deze cursus is voor medewerkers bij de (rijks)overheid. Heeft jouw functie veel raakvlakken met IT en heb je weinig kennis van IT? Deze cursus behandelt actuele basiskennis vanuit de overheidscontext.
Leervragen over hoe je een informatiseringstraject aanpakt vanuit de rol van projectleiding of opdrachtgever komen niet aan bod. Of zoek je een verdiepingscursus in teamverband? Bekijk de mogelijkheden op RADIO op maat.

Praktische informatie

RADIO organiseert in mei en juli deze introductiecursus. Je kunt je opgeven voor groep 1 of groep 2. De cursus is gratis, maar niet vrijblijvend.

  • Data cursus mei: maandag 27 mei en vrijdag 31 mei 2024
  • Locatie: Bar Beton, naast Utrecht CS
  • Tijdstip: 9:30-16:30 uur

Je kunt je ook aanmelden voor de groep in juli. Deze cursus is op dinsdag 9 juli en woensdag 10 juli 2024, bij de Rijkshub Leiden, naast Leiden CS van 9:30-16:30 uur. Meld je aan via het aanmeldformulier

Aanmelden wachtlijst

De groepen in mei en juli zijn vol. Je kunt je voor de wachtlijst aanmelden via het aanmeldformulier:

RADIO samen met Computrain

De cursus wordt gratis aangeboden door de RijksAcademie voor Digitalisering en Informatisering Overheid (RADIO) in samenwerking met Computrain. We gebruiken actueel lesmateriaal en na afloop ontvang je het deelnamecertificaat 'Introductie in IT Rollen en Terminologie'.

Beeld: ©RADIO
Meld je aan voor Introductie in IT: rollen en termen. Gratis 2-daagse cursus: 27 en 31 mei of 9 en 10 juli 2024 naast corporate afbeelding.