Kom naar bijeenkomst: Hoe maak jij als manager evenwichtige afweging bij datavraagstukken?

Kom 25 juni naar de bijeenkomst over datagebruik. Belicht vanuit de samenhang met ethiek en publieke waarden. Een middag die je als manager belangrijke handvatten geeft bij het maken van afgewogen beslissingen.

Beeld: ©RADIO / ABD
Hoe maak jij als manager afweging bij datavraagstukken? Schrijf je in voor bijeenkomst op dinsdagmiddag 25 juni 2024

Waarom deze bijeenkomst?

Als manager moet je dagelijks beslissingen nemen over van alles dat raakt aan publieke waarden. Dat vraagt om integrale keuzes waarbij je evenwichtige afwegingen maakt. Eén van de issues is hoe om te gaan met data. Bijvoorbeeld bij het delen van data of het gebruik van data ten behoeve van proactieve dienstverlening, signalering van fraude, inzet van camera’s etc. We denken dan al gauw aan privacy. Maar het gaat om veel meer. Denk aan ethiek, datagedreven werken, security, toegankelijkheid, beschikbaarheid en duurzaamheid. Allemaal aspecten die bijdragen aan hoe je als manager beslissingen maakt in relatie tot publieke waarden. Eén samenhangend geheel dus. Sprekers zijn onder andere: Aart Jochem (CIO Rijk), Kees Verhoeven en Christian Verhagen (IBDS Datadialoog).

Voor wie?

Deze bijeenkomst maakt onderdeel uit van het curriculum ICT-digitalisering en is bedoeld voor iedereen die onder de doelgroep van de Algemene Bestuursdienst valt. Programmamanagers en (plaatsvervangende) leidinggevenden vanaf schaal 13 binnen de rijksoverheid zijn ook van harte welkom.

Meer weten en inschrijven

Bekijk voor het programma, meer informatie over de methode Datadialoog en de spreker en faciltators de informatie bij de activiteit.