ICTU en RADIO presenteren Toolkit business analyse voor overheidsorganisaties

Iedere organisatie krijgt weleens te maken met een verandering. Die verandering kan verschillende achtergronden hebben en ingegeven zijn vanuit nieuwe wetgeving, een cultuuromslag, de invoering van een systeem, etc. Een manier om die verandering gestructureerd in kaart te brengen en te implementeren is de business analyse. De methodieken daarvan zijn zeer generiek, maar ICTU heeft veel ervaring opgedaan en in de afgelopen jaren een specifieke benadering voor overheidsorganisaties ontwikkeld en vastgelegd.

Toolkit business analyse
Beeld: ©RADIO

ICTU wil zijn kennis graag delen en daarom is deze nu, in samenwerking met RADIO, in de vorm van een toolkit, beschikbaar gesteld op het Leerplatform van RADIO. Werk je bij overheid en wil je gebruik maken van de tools? Log dan in op het RADIO Leerplatform. Heb je dat nog niet dan kun je dat gratis op het platform aanmaken. De toolkit blijft in ontwikkeling en er komen steeds onderdelen bij. Omdat we graag horen wat je van de toolkit vindt, is er een korte vragenlijst beschikbaar.

ICTU helpt overheidsorganisaties met uiteenlopende uitdagingen rondom digitalisering. Of het nu gaat om het verbeteren van bestaande processen, het ontwikkelen van nieuw beleid of het innoveren van dienstverlening, ICTU ondersteunt bij het doorvoeren van veranderingen en het opzetten en begeleiden van ICT-programma’s, het ontwikkelen van software, het uitvoeren van (architectuur)toetsen en het doen van onderzoek.